2013/12/31

ÉVZÁRÓ INSTAGRAM KÉPEK CSIRKENŐKRŐL NŐKNEK :)

Amióta Instagramerina lettem gyakorlatilag nem posztolok magamról semmit Facebookra, amit nem is bánok annyira. :) Ide se fogok sűrűn képeket tolni magamról, ez most csak az évzáró miatt van. Egy kis szeletet mutatok a 2013-as évemből.


a) Örökbefogadó nap volt az Árkádban, ő Tövis. Remélem gazdára lelt!
b) H&M felső, imádom. :)
c) Szeged, Halfeszt
d) Csirke rosszalkodott, és végül nekem fájt. :)
e) Bloody Mary, pizza nélkül nem túl jó.


a) Cosmos kabát akció 1500 ft
b) Csirke alszik
c) Névnapi cipellő a férjecskémtől
d) egy kép amikor jó a hajam, jó a sminkem és jó képet vágok mindehhez :D
e) Intersparos lehetőség, mehettünk egy 8-ast a Ford Mustangal
f) Pizsamás Csirke


a) Budapesten voltunk gokartozni, én első osztályú szurkoló voltam :)
b) Csirke sétáltatás
c) Mini kirándulás a topolyai tónál
d) 17 héttel ezelőtti kép Csirkéről, amint szunyókál a kezemben a sivatagi róka füleivel :D

Ennyit rólunk, és az inkognitómról. :) Remélem Nektek is jó évetek volt, és a 2014-es is fantörpikus lesz!

Boldog új évet és jó szórakozást a szilveszteri bulihoz!

2013/12/30

HAJAS HÉTFŐ - SZÍV FONÁS


2013/12/27

DIVAT TIPPEK SZILVESZTERRE

Olyan kár, hogy télen van szilveszter!:( Ha nem félnék a fagyhaláltól és a megfázástól, akkor egy ilyen szettben villognék a szilveszteri party-n. A mai divatpixem kissé álmodozó Hamupipőke szerűre sikeredett. Mondjuk, ha csatlakoznék a libákhoz, és melegebb éghajlatra költöznék akkor simán bevállalnék egy ilyen összeállítást. De jelenleg, csak ábrándozni tudok jó tündér keresztanyámra várva. :)


Még szerencse, hogy a szülinapom nyáron van, a 30-at, majd valami hasonlóban szeretném megünnepelni pár év múlva.

Ti már tudjátok mit vesztek fel a szilveszteri bulira?

2013/12/26

INTERAKTÍV AJÁNDÉKOK KARÁCSONYRA

Elmúlt a nagy ajándékozás, így publikussá válhat az idei ajándékok csomagolásának másik fele. A férjecskémmel közösen pörögtünk rá az interaktív ajándékok elkészítésére. Viszonylag hamar túlestünk az ajándékok beszerzésén, így több idő jutott a készülődésre. A családtagok jó része kreatív, ezért igazi kihívást jelentenek az ünnepek, amit nagyon élvezünk ennek köszönhetően. :) Két ajándék híján itt a nagy csapat:

 

A papírszatyrokat saját kezűleg készítettem, hogy mindenki egyforma külső csomagolásban részesüljön. Kellemesen megszenvedtem velük. :D Készítettem magamnak is két darabot, csak annak a vázát egy-egy doboz képezi, így sokkal masszívabb. A kreatívkodáshoz szükséges kellékeimet ezekben tárolom most.


Az első két ajándékdoboz tetejére kerülő interaktív feladat nem éppen kis gyerekeknek készült :):P. A Legos feladványt összerakási segédlet nélkül kellett megpróbálni. (A doboz alján egyébként egy borítékban ott van segítségként a biztonság kedvéért.)A jócskán lányos feladvány egy igazán nőies nő, kislány énjét tette próbára. A feladat: Írd le a nevem.


A felső doboz kibontása előtt meg kellett fejteni a keresztrejtvényt, mely igazi karácsonyi finomságok neveit rejtette magában. Az alatta levő képen pedig 10 eltérő dolgot kellett megkeresni. Először 10-et talátam, aztán 9-et, harmadjára már nem akartam megszámolni, elég volt ennyi matek :D.


A felső doboz, melyen az áll, hogy Dekorálj ki, egy kicsi szöszi lánynak készült, a család legfiatalabb tagjának :). Hamar tesztelni kezdtük a kreativitását. :D Alatta pedig egy szorzótáblás ceruzával kitölthető Sudoku tábla. 



A papírzacskónál felhasznált anyagok: fehér csomagolópapír, vajszínű szatén szalag, csomagolópapírok belsejében található világosbarna papír a monogramokhoz, sötétbarna karton.

Kiszúrta valaki a csíkos manó sapkát?:))


2013/12/25

VENDÉGVÁRÓ KARÁCSONYI ASZTAL DEKORÁCIÓ

Holnap a hagyományos baráti karácsonyozós összejövetelt nálunk tartjuk. Idén szeretném meglepni a fiúkat egy kis elegáns asztaldekorációval. Persze leginkább ez csak nekem lesz érdekes.:D Mivel nem olvassák a blogomat, bátran merem posztolni ma a két dekor ötletemet.:)

1 ötlet - GYERTYAFÉNY

Nagyon szeretem a gyertyákat, főleg meggyújtva, ezért arra gondoltam amennyire csak lehet tele pakolom az asztalt üveg mécsestartókkal, váza gyertyatartókkal és két elegáns üveg talpas gyertyatartóval. 9 gyertya lángja már elegendő fényt kell adjon egy kellemes nassolós beszélgetéshez, ha mégsem, akkor bevetem a karácsonyfa izzósort is. 


Kínaiban pár száz forintért találtam ezeket a szép arany szarvasokat, kecsesen elegáns testvonaluk jól illeszkedik a dekorációhoz. 


Most csak 4 személyre volt kedvem megteríteni, de ahogy látom kényelmesen el fogunk mindannyian férni. Egyedül a ronda sörös dobozok csúnyítják majd el az asztalt, leszorítva néhány dolgot róla. Egye fene, csak vörösbort ne hozzon senki. :D 

2. ötlet - ARANY KOSZORÚ

Kissé húsvét hangulatom támadt a koszorú közepébe helyezett tojásra hasonlító gömböktől. :) Ennél a verziónál csak az üvegmécsesek fognak égni, így a konyhában felszerelt izzósor biztosítja majd a nagyobb fényáradatot. 


Új adventi koszorút készítettem, ez azért sokkal jobb lett az előzőnél, amit be se merek ide linkelni. :D 


Az ültetőkártyákat sajnos elfelejtettem kirakni a tányérok mellé, így csak a szalvétán lévő monogramok látszódnak. Gondoltam nem hagyományos módon helyezem el az evőeszközt. Én amúgy se szeretem, ha az asztalra van rakva. Szerencsére nincs és nem is lesznek aranyozott evőeszközeim, az már nekem is túl sok lenne :D A szalvétagyűrűt irtó egyszerű módon készítettem el, a hangsúly a minimál elegancián van.


Ennél a terítéknél a két szarvasos gyertyatartót vízszintesen helyeztem el az asztalon, a koszorúhoz ez a megoldás illeszkedett a legjobban.

Egyelőre fogalmam sincs melyik verziót válasszam. 

Nektek melyik tetszik jobban?:)

2013/12/24

HÁZI VAJKARAMELLA TESZT

Múlt héten próbáltam ki ezt az isteni finom hájnövesztő receptet, és nagyon beleszerettem, ezért felkerült a karácsonyi menüre. A legszuperebb benne, hogy mindössze 3 összetevőből áll.

Hozzávalók:
25 deka cukor
0,5 liter tej
4 deka vaj
+ extra adalék egy mokkás kanál vanília aroma


A cukrot és a tejet lassú tűzön sűrűre főzzük. Ez nekem röpke 1,5 órát vett el az életemből. :) A fenti képen lévő állaga 60 perc elteltével. Amikor itt tartottam úgy éreztem soha nem fog besűrűsödni és nem reméltem, hogy karamella színű lesz. Ám fél órával később ilyen szép lett (lenti kép):


Belekevertem két Meggle vajkockát, szerintem ez a legfinomabb vaj, ami az Intersparban van. Nekem a főzés vége felé kicsit már kezdett az edény aljához égni a massza, ezért jobbnak láttam levenni és átszűrni. Meglepődtem  a végén, hogy mennyire mütyi adag lett belőle, ezért fantörpikus módon falat emeltem két mini tál segítségével. :) 

Időnként ránéztem, hogy kihűlt-e már és vágható állagúra keményedett-e. A lenti képen látható az óránkénti tesztelés eredménye :D, túl lelkesen kóstolgattam és vészesen fogyni kezdett.  


Mivel a nagy sűrűség és állag tesztelést követően némi sztreccsfólia is került a szervezetembe, jobbnak láttam átszedni egy másik tálba. :) Azt hiszem lassan sejteni vélitek, hogy miért nem készült felkockázott vajkaramellás kép :D. Miután a férjecském is megkóstolta, esélye nem volt szegény édességnek a hulla merev állapotot felvenni. Annyit még el kell árulnom, hogy egyikünk sem édesszájú túlságosan, de ez a recept mindkettőnket gyomron talált. :D 

Kissé gyomorfájósan, de ennek ellenére nagyon ajánlom mindenkinek!

KARÁCSONYI KÖRMÖK

Boldog Karácsonyt!

Ha már az egész lakás karácsonyi díszítésben pompázik, a körmeink miért maradjanak le erről?! Elő az arany színű körömlakkal és az oviban megszerzett kifestős tapasztalattal, és hajrá, alkosson mindenki ilyen csodát a körmeire! :)



Képek forrása: google.com

2013/12/23

KARÁCSONYI AJÁNDÉK CSOMAGOLÁSI TIPPEK

Minden évben igyekszem valami érdekes és vicces dologgal meglepni a férjecskémet. Ebben a bejegyzésben az ő ajándékait sorakoztattam fel, persze nem árulhatom el mi van bennük, mert időnként ő is olvassa a blogomat. :)


Mivel a lakás bearanyozódott szépen lassan, ezért az ajándékok csomagolásának is harmonizálnia kell, hogy teljes legyen az összkép, a harmónika és miegymás. :) Az arany csomagolópapír ára 310 ft volt, mérete 200x70 cm. Első ötletem az volt, hogy az arany domináljon jobban, majd némi fehér papírszalaggal és a Tescoban vásárolt arany hópihével (ára: 270 ft) díszítettem. 


A kötözött szarvas sonka utólag jutott eszembe díszítő elemnek, még nem biztos, hogy rajta hagyom. A lenti képen látható az egyszerűbb változat Bambi nélkül. Idén először láttam hófehér csomagolópapírt, nincs már meg az ára, de elég borsos volt. Sajnos csalódnom kellett benne, ugyanis igencsak átlátszó.


Az utolsó ajándék natúr csomagolópapírral lett bevonva, amit 390 ft-ért vettem 5m x 1m, ez igencsak jó vétel volt. Nagyon szeretem a natúr dolgokat is. Ennél az ajándéknál is felhasználtam az arany csomagolópapírt, plusz készítettem hozzá egy Boldog Karácsony! feliratot is, amit Illusztrátor program segítségével szerkesztettem. A barna karton csíkkal próbáltam egy csöppet férfiasabbá tenni, hogy elvegye a csillagok csillogásának élét.


A hullámvágó ollómnak igencsak nagy hasznát vettem mostanában. Bámulatos, mennyire fel tud dobni dolgokat!:)


Izgulok a holnapi ajándék átadás miatt! :) Remélem tetszeni fog neki ez a néhány apróság!

Ti hogy álltok az ajándék csomagolással?

Kellemes ünnepeket Mindenkinek!:)

DIVAT TIPPEK: KARÁCSONYI SZETT

Ide is becsempésztem egy adag arany csillogást, ha már a lakás és a karácsonyfa is ezzel a nemesfémmel van díszítve, akkor miért ne hordhatnánk magunkon is?! Igaz a Little Gold Dress parfüm jobban illett volna a képbe, de én most a Sensuelle illatfelhőt tudom elképzelni a bejgli köré.


Szoktatok aranyékszert hordani magatokon?

2013/12/20

NYAKÉK BLÉZERBŐL

A Blézer birizgálás című bejegyzésemben felhasznált áldozatom anyagmaradványából készült a mai bejegyzés. Az a baj az újrahasznosítással, hogy térszűkítő hatással van a lakásra. Kezdem fontolóra venni a blogvásár lehetőségét, és piacra dobom a kis portékáimat, hadd vándoroljanak az országban.


 Előástam néhány újrahasznosításra szorult ékszerem, és hozzáláttam a tervezéshez.


A szatén szalag készletem vészesen fogy, úgyhogy hamarosan feltöltöm a készletet a szerbiai kínai üzletből. 
Lássuk, hogy is készült! Kartonból kivágtam a vázat, amit bevontam a blézer ujjának anyagával.


Ezt követően 6 db kört vágtam ki az anyagból. A köröket virág formába rendeztem, majd egymáshoz varrtam. A megmaradt cérnára ráfűztem a fekete fa gyöngyöket, majd a másik végét szintén virág gumóval zártam le. A strasszokból álló karperecemet szétvágtam és a nyakékhez ragasztottam. Ezután a fagyöngyös virágfüzért hozzávarrtam a nyakék anyagához.


A fagyöngyöket nem akartam hozzáragasztani az anyaghoz, hogy legyen egy kis mozgó elem rajta.


Végül a két szatén szalag végét a nyakékhez varrtam, majd egy-egy nagyobb fa gyönggyel díszítettem.

Szeretitek a nagyméretű nyakékeket?


2013/12/19

PIZZA KARÁCSONYFA TESZT

Már évek óta szeretnék pizzát enni december 24-én. :) Rendelni ugyebár nem lehet, ezért idén úgy döntöttem elkészítem magamnak. Annak érdekében, hogy tökéletes stresszmentes karácsonyi ebédet kreáljak, elkészítettem a prototípust. 


Tészta:
* élesztő *
* só és cukor *
* 1-2 deci tej *
* finomliszt *
* rétesliszt *
* olaj *

A tészta szokásos uncsi módon készült, felfuttattam az élesztőt a tejben sóval és cukorral elkeverve. Egy keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a liszteket és talán az olajat is (ebben nem vagyok biztos, mert csörgött a telefonom és nem emlékszem, hogy beleöntöttem-e vagy sem :)). Pihentettem fél órát, majd adtam még hozzá lisztet, összegyurmáztam, kinyújtottam tojás alakúra. Egy késsel fenyőfa alakot formáltam a fél cm vastagságú tésztából, majd megkentem sűrített paradicsom és sima paradicsomlé koktéllal, amit oregánóval, sóval és borssal fűszereztem.


Sajtkabátos kolbászok a gömbdísz szerepet kapták, a kukorica szemek füzérként álltak össze, az olíva bigyi-bogyók pedig akasztós mini gömbdíszként jelentek meg a fán.


Sajti-pajti nélkül nem pizza a pizza, ezért vastag hótakaróként hullott a karácsonyfára.

Jó móka volt elkészíteni, már alig várom a 24-ét! :):)


2013/12/18

MARCSIS DIY - BLÉZER BIRIZGÁLÁS

Egyszer volt, hol nem volt, ha jól emlékszem ez volt az első blézerem, amit még xxx éve vásároltam, a jó ég tudja hol. :) A testzsír szabályzó karcsúsított szabása miatt szerettem bele, ám azt nem vettem észre, hogy rövid ujjú felsővel hordva kínzóeszköznek minősül, ugyanis gyapjas a kis drágám. Valódi bárányszőrbe bújt farkas. :)) Ennek ellenére megtartottam, és időnként felvettem. A kilók jöttek-mentek, de a blézer továbbra is a szekrényem vendége maradt. Tavaly ősszel, amikor hirtelen sok blézerem lett (nem is tudom hogyan :P), egyre kritikusabb lettem a gyapjas iránt...Már nem néztem el neki, hogy szúr, és a bő szabású ujjai miatt nem illett a többi közé. Így kikerült a selejt szekrénybe.

(A fényképezőgépem már megint nem a valóságot mutatja, a masnis képen látszik jól a blézer színe)

Legalább 3x ki akartam már dobni, mivel "úgysem használom" besorolást kapta a félévente megrendezett Leltár Gálán, de mivel birka türelmem van, megőriztem. 
* Mellesleg nemrég szereztem be a Cosmosból két, gyapjút tartalmazó pulcsit 1500 ft-ért (wow!), szóval szaporodik a birkanyájam. :)
A kuka felett lengetve azon morfondíroztam hogyan tudnám újrahasznosítani, és legalább egy idegesítő tulajdonságától megszabadítani, ekkor jött a Frankenstein ötlet: levágom a karjait, amiket később még másra is felhasználhatok. A birkanyírást követően, nulla precizitással a vállnál lévő varrathoz hegesztettem a megmaradt csonk cafatokat. Ez eltartott egy darabig. :) A 18-as karikát érdemlő borzalmas varrás technikámról a Ti érdeketekben nem készítettem képeket. :D


Nemrég gyöngyhalászaton voltam az egyik kreatív boltban, ahol 190 ft-ért 15 gramm cuccot lehet beszerezni, mivel ezek felvarrható gyöngyök, most a ruhatáram unalmas darabjait gyön(g)yörűvé fogom tenni. 
Vissza a gyapjashoz:
Szóval, a levágott végtagok sorsa megpecsételődött, ugyanis masni gyártásba kezdtem. Amint be tudok szerezni néhány hajcsíptetős hajcsatot, amire rögzíteni tudom a masnikat, beindul majd a sorozatgyártás. Addig is itt van ez a minta példány, amiből bross született. 


Nem akartam rávarrni a masnit a gyapjas mellényre, hogy bármikor leszedhessem és így megszűnjön vele a kislányos báj, ha netán valami zord helyen szeretnék megjelenni benne. Ráadásul így a masnit hordhatom más ruhán, vagy akár a téli kabátomon is, ami szintén szürke.


Nos, így történt a nagy eset, hogy a blézerből mellény született.

2013/12/17

KÖRMÖS KEDD

Egyszerű ám nagyszerű ötlet karácsonyi mintát ragasztott határokon belül festeni a körömre. Szerintem fekete körömlakkon arany csillámporos körömlakkal még jobb lenne.


Ti hogyan díszítitek majd a körmötöket karácsonykor?


2013/12/16

MÉZESKALÁCS AJÁNDÉKDOBOZ KÉSZÍTÉS

Imádom a karácsonyt, szeretem egy hónapig ünnepelni. :) Számomra az előkészületek is az ünneplés része. A mai bejegyzésben a csomagolópapírok belsejében található barna papír újrahasznosítását mutatom be Nektek, aminek végeredménye egy aranyos kis ajándékdoboz lesz.


Végre beszereztem egy hullám mintát vágó ollót a cikk-cakkosom mellé, enélkül igencsak szenvedés lett volna a háztető kialakítása. 


A mézeskalács házikó sablonjának egy madáretetőét használtam fel. Először átrajzoltam egy papírlapra, majd ráhelyeztem a sablont a barna lapra és kialakítottam rajta ugyanazt a mintát. A legegyszerűbb módja, ha bedobjuk a nyomtatóba és az eredeti barna lapra nyomtatjuk rá a sablont. Ez most nekem technikai hiányosságok miatt nem volt lehetséges. 
Következő lépés a minta kivágása, majd házikóvá hajtogatása és összeragasztása. A házikó ajtaja egy frissen vásárolt karácsonyi mintás zokni :) tájékoztató papírcímkéjéből készült. Sima nyomtatópapírral nem néz ki jól. A mézeskalács figurához szintén a házhoz használt barna papírt használtam fel, csak a lap barnábbik oldalára rajzoltam, hogy egy árnyalatnyi különbséggel eltérő legyen.


Miután felragasztottam a süti figurára a kétoldalas ragasztót, óvatosan felragasztottam a ház oldalára. Ezután a háztető megrajzolása, kivágása (az új hiper-szuper ollómmal) és összeragasztása következett. Végül egy kéményt is helyeztem rá, aminek helyét szikével vágtam ki, majd a háztető belső részénél, a padláson :) rögzítettem folyékony ragasztóval. Érdemes kettévágni a kilógó papírfecnit és két különböző irányba rögzíteni, ezáltal a kémény egyenesen fog állni.


A mézeskalács házikó belsejét megtölthetjük édességgel, vagy apró nem ehető ajándékokkal. Egy komplett alapdarabokból álló sminkkészlet is belefér. :) Megkoronázásként (a rögzítés céljából) egy fehér szalaggal kötöttem át.

Kellemes ünnepi készülődést! :)

2013/12/13

ARANY MONOGRAMOK

Lassan karácsonyi hangulatot keltő lakás dekorálásba kezdek, aminek fő eleme az arany lesz. A karácsonyfa idén is arany színekben pompázik, és az összhang elérése érdekében arany, illetve fehér dolgokkal teszem ünnepivé a szobák különböző pontjait. Elsőként a képkeretekkel kezdem. A glittert nem lehet kordában tartani, de egy ideig keretek közé lehet zárni. :) 


 Ilyen nappali fényben:


Ilyen pedig éjszaka:

Nemrég egy fantasztikus betűtípusra bukkantam, melynek neve: Mr Canfields, gyönyörű elegáns betűkészlettel rendelkezik, ami tökéletesen megfelel az ízlésemnek. Végre van nyomtatóm, úgyhogy jöhetnek a jobbnál jobb papír diy-ek. :)


Először Word-ben megfelelő méretűre és tájolásba igazítottam a kiválasztott betűt. Ezután az arany csomagolópapírból kivágtam egy A4-es méretű lapot, majd ráragasztottam egy méretben passzoló fehér lapra. Megvártam míg a ragasztó megszárad, majd rányomtattam a betűt.


Folyékony ragasztóval a sablon vonalát követve haladtam kis lépésekben, hogy elkerüljem az idő előtti megszáradását. Fogvájóval ki lehet javítani az apróbb hibákat, illetve elvékonyítani a vastag vonalak végeit. 
Végül pedig alaposan megszórtam arany porral a mintát, kicsit belenyomkodtam, majd hagytam száradni. A felesleges csillámport leráztam egy másik papírlapra, majd visszatöltöttem a fiolába.

Mostanában nagyon tetszik az aranyporral bevont műanyag szarvas dekoráció. Vadászom már egy ideje a gyerekjáték részlegeken, de nem igazán sikerült még ráakadnom. 

Ti elkezdtétek már a lakás karácsonyosítását?