2013/12/16

MÉZESKALÁCS AJÁNDÉKDOBOZ KÉSZÍTÉS

Imádom a karácsonyt, szeretem egy hónapig ünnepelni. :) Számomra az előkészületek is az ünneplés része. A mai bejegyzésben a csomagolópapírok belsejében található barna papír újrahasznosítását mutatom be Nektek, aminek végeredménye egy aranyos kis ajándékdoboz lesz.


Végre beszereztem egy hullám mintát vágó ollót a cikk-cakkosom mellé, enélkül igencsak szenvedés lett volna a háztető kialakítása. 


A mézeskalács házikó sablonjának egy madáretetőét használtam fel. Először átrajzoltam egy papírlapra, majd ráhelyeztem a sablont a barna lapra és kialakítottam rajta ugyanazt a mintát. A legegyszerűbb módja, ha bedobjuk a nyomtatóba és az eredeti barna lapra nyomtatjuk rá a sablont. Ez most nekem technikai hiányosságok miatt nem volt lehetséges. 
Következő lépés a minta kivágása, majd házikóvá hajtogatása és összeragasztása. A házikó ajtaja egy frissen vásárolt karácsonyi mintás zokni :) tájékoztató papírcímkéjéből készült. Sima nyomtatópapírral nem néz ki jól. A mézeskalács figurához szintén a házhoz használt barna papírt használtam fel, csak a lap barnábbik oldalára rajzoltam, hogy egy árnyalatnyi különbséggel eltérő legyen.


Miután felragasztottam a süti figurára a kétoldalas ragasztót, óvatosan felragasztottam a ház oldalára. Ezután a háztető megrajzolása, kivágása (az új hiper-szuper ollómmal) és összeragasztása következett. Végül egy kéményt is helyeztem rá, aminek helyét szikével vágtam ki, majd a háztető belső részénél, a padláson :) rögzítettem folyékony ragasztóval. Érdemes kettévágni a kilógó papírfecnit és két különböző irányba rögzíteni, ezáltal a kémény egyenesen fog állni.


A mézeskalács házikó belsejét megtölthetjük édességgel, vagy apró nem ehető ajándékokkal. Egy komplett alapdarabokból álló sminkkészlet is belefér. :) Megkoronázásként (a rögzítés céljából) egy fehér szalaggal kötöttem át.

Kellemes ünnepi készülődést! :)

1 megjegyzés: