2013/12/18

MARCSIS DIY - BLÉZER BIRIZGÁLÁS

Egyszer volt, hol nem volt, ha jól emlékszem ez volt az első blézerem, amit még xxx éve vásároltam, a jó ég tudja hol. :) A testzsír szabályzó karcsúsított szabása miatt szerettem bele, ám azt nem vettem észre, hogy rövid ujjú felsővel hordva kínzóeszköznek minősül, ugyanis gyapjas a kis drágám. Valódi bárányszőrbe bújt farkas. :)) Ennek ellenére megtartottam, és időnként felvettem. A kilók jöttek-mentek, de a blézer továbbra is a szekrényem vendége maradt. Tavaly ősszel, amikor hirtelen sok blézerem lett (nem is tudom hogyan :P), egyre kritikusabb lettem a gyapjas iránt...Már nem néztem el neki, hogy szúr, és a bő szabású ujjai miatt nem illett a többi közé. Így kikerült a selejt szekrénybe.

(A fényképezőgépem már megint nem a valóságot mutatja, a masnis képen látszik jól a blézer színe)

Legalább 3x ki akartam már dobni, mivel "úgysem használom" besorolást kapta a félévente megrendezett Leltár Gálán, de mivel birka türelmem van, megőriztem. 
* Mellesleg nemrég szereztem be a Cosmosból két, gyapjút tartalmazó pulcsit 1500 ft-ért (wow!), szóval szaporodik a birkanyájam. :)
A kuka felett lengetve azon morfondíroztam hogyan tudnám újrahasznosítani, és legalább egy idegesítő tulajdonságától megszabadítani, ekkor jött a Frankenstein ötlet: levágom a karjait, amiket később még másra is felhasználhatok. A birkanyírást követően, nulla precizitással a vállnál lévő varrathoz hegesztettem a megmaradt csonk cafatokat. Ez eltartott egy darabig. :) A 18-as karikát érdemlő borzalmas varrás technikámról a Ti érdeketekben nem készítettem képeket. :D


Nemrég gyöngyhalászaton voltam az egyik kreatív boltban, ahol 190 ft-ért 15 gramm cuccot lehet beszerezni, mivel ezek felvarrható gyöngyök, most a ruhatáram unalmas darabjait gyön(g)yörűvé fogom tenni. 
Vissza a gyapjashoz:
Szóval, a levágott végtagok sorsa megpecsételődött, ugyanis masni gyártásba kezdtem. Amint be tudok szerezni néhány hajcsíptetős hajcsatot, amire rögzíteni tudom a masnikat, beindul majd a sorozatgyártás. Addig is itt van ez a minta példány, amiből bross született. 


Nem akartam rávarrni a masnit a gyapjas mellényre, hogy bármikor leszedhessem és így megszűnjön vele a kislányos báj, ha netán valami zord helyen szeretnék megjelenni benne. Ráadásul így a masnit hordhatom más ruhán, vagy akár a téli kabátomon is, ami szintén szürke.


Nos, így történt a nagy eset, hogy a blézerből mellény született.

4 megjegyzés: