2013/12/24

HÁZI VAJKARAMELLA TESZT

Múlt héten próbáltam ki ezt az isteni finom hájnövesztő receptet, és nagyon beleszerettem, ezért felkerült a karácsonyi menüre. A legszuperebb benne, hogy mindössze 3 összetevőből áll.

Hozzávalók:
25 deka cukor
0,5 liter tej
4 deka vaj
+ extra adalék egy mokkás kanál vanília aroma


A cukrot és a tejet lassú tűzön sűrűre főzzük. Ez nekem röpke 1,5 órát vett el az életemből. :) A fenti képen lévő állaga 60 perc elteltével. Amikor itt tartottam úgy éreztem soha nem fog besűrűsödni és nem reméltem, hogy karamella színű lesz. Ám fél órával később ilyen szép lett (lenti kép):


Belekevertem két Meggle vajkockát, szerintem ez a legfinomabb vaj, ami az Intersparban van. Nekem a főzés vége felé kicsit már kezdett az edény aljához égni a massza, ezért jobbnak láttam levenni és átszűrni. Meglepődtem  a végén, hogy mennyire mütyi adag lett belőle, ezért fantörpikus módon falat emeltem két mini tál segítségével. :) 

Időnként ránéztem, hogy kihűlt-e már és vágható állagúra keményedett-e. A lenti képen látható az óránkénti tesztelés eredménye :D, túl lelkesen kóstolgattam és vészesen fogyni kezdett.  


Mivel a nagy sűrűség és állag tesztelést követően némi sztreccsfólia is került a szervezetembe, jobbnak láttam átszedni egy másik tálba. :) Azt hiszem lassan sejteni vélitek, hogy miért nem készült felkockázott vajkaramellás kép :D. Miután a férjecském is megkóstolta, esélye nem volt szegény édességnek a hulla merev állapotot felvenni. Annyit még el kell árulnom, hogy egyikünk sem édesszájú túlságosan, de ez a recept mindkettőnket gyomron talált. :D 

Kissé gyomorfájósan, de ennek ellenére nagyon ajánlom mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Muszáj lesz kipróbálnom, eszméletlenül gusztán néz ki!!! :)

    VálaszTörlés
  2. :) Köszönöm. Beszereztem szilikonos bonbon öntőformát hozzá, ami valójában csokihoz való, de remélem ehhez is beválik majd.:)

    VálaszTörlés