2014/07/23

GYROS PITA RECEPT

Különleges bejegyzéssel készültem mára, ugyanis ma kivételesen nem a Csirkenőké a főszerep. :) A gyros pita elkészítése nálunk a férjecském feladata. Mindketten nagyon imádjuk a grillezett csirkemellet, főleg amikor pitába van tömködve egy marék vegyes salátával, nyakon öntve egy adag tzatziki szósszal. :P Oh, micsoda kínzás napokkal később megírni erről a finomságról a bejegyzést!:)))


Pita hozzávalók:

1 kg liszt, 2,5 deka élesztő, fél teáskanál cukor, fél evőkanál só, minimum fél liter langyos víz (ha túl kemény a tészta adjunk hozzá még egy deci vizet). A tésztát lágy állagúra kell gyúrni, majd egy órán át keleszteni. Ezután lisztes kézzel 10-15 golyót kell gyúrni belőle, amit további 15 percig kell keleszteni.


Ezután amennyire csak lehet kerek alakúra kell nyújtani, nagyjából egy centi vastagságúra. A sütőben (legmagasabb fokozaton) mindkét oldalát 3-3 percig kell sütni. Amikor felemelkedik a tészta, akkor kell megfordítani. Végül törlőrongyba és papírtörlőbe bugyolálva hagyjuk kihűlni, hogy ne keményedjen meg a tészta. Aki teheti relaxáljon a kertben a grillsütő mellett, és élvezze a finom sült csirkemell illatát. :P


Szoktatok grillpartikat rendezni?

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Helyes, helyes. :) És próbáltad már saját kezűleg is elkészíteni?

      Törlés
  2. Akkor ez már bejáratott recept? Nagyon jól néz ki! Lopom is, mert nekem csak a tortillára van titkos családim :P

    VálaszTörlés