2013/11/28

ILLATOS ADVENTI KOSZORÚ

Kissé megfeledkeztem az adventi koszorúról, ezért tegnap gyorsan összehoztam ezt, és kicseréltem a mára szánt farmernadrágos bejegyzést koszorúsra. Tavalyi koszorúm még ennél is tarkább volt, közepes méretű aranyozott gyertyákkal és piros gömbökkel tettem látványossá. Csirke miatt idén nem merek fenyőágakat használni, mert még lecsipegetné róla. :) Így maradt a nememlékszemholvettem szalag.


Ősrégi koszorúm pucéran így fest, tökéletes a mérete és a vastagsága is, de nem szívesen mutogatom a csúnyáját. :D Ezért idén először szalaggal vontam be, jóval egyszerűbb megoldás, belátom, de nekem hiányzik a fenyő illata és szép kopott zöld színe.


Miután a szalag mindkét végét rögzítettem rajzszöggel, a szalagsávok között képeztem kis rést a gyertya tartóknak, amik alá fodros szélű gyertyapapírt helyeztem díszítésként. A gyertyákat sosem gyújtom meg, zavar a közöttük kialakult méretkülönbség :).


Nemrég vettem az Intersparban kókusz illatú mécseseket, amik jól passzolnak a fahéjrudak illatfelhőjéhez. 


A koszorú egyik részét körbetekertem fehér színű szatén szalaggal, amire díszítésnek tortapapír csipkemintás széleket rögzítettem, ezután 3 db fahéjrudat kötöztem rá, majd két darab mini fenyőtobozt és végül mini almaszeletekkel takartam el a nemkívánatos részeket. Mivel a fahéjkötegen lévő szalagmasni nem nézett ki jól, rábiggyesztettem a masnis hajcsatomat.


Mivel könnyen szétszedhetőre csináltam, nagy a kísértés, hogy készítek egy másik változatot is. :)

Szoktatok adventi koszorút készíteni?

2 megjegyzés:

  1. hasonló elrendezésűt készítek/készítettem anyuéknak is,csak arany színekben pompázik. viszont ugyanúgy szalaggal tekertem körbe a kis csupaszkát :))

    szép lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már nem tetszik, másikat akarok készíteni. :) Akárhányszor ránézek, azt a hatást váltja ki belőlem, mintha egy norvég öregasszony mintás harisnyájával tekertem volna körbe. :D
      Túl élénk a fantáziám!

      Törlés