2014/06/05

MÉZES-KÓKUSZZSÍROS TESTÁPOLÓ DIY

Már pár hete alkalmazom magamon a kókuszzsírt, főként hajra és arcra használom. Bámulatos, tényleg! Beállok én is a kókuszolaj imádók sorába, sőt rögtön a legelejére!:) Én az illatmentes változatát használom, amit a Tesco-ból rendeltem, de miután elfogy a nagy vödörnyi adag, szeretném a szűz kókuszzsírt is kipróbálni.


Nyáron bátran lehet kísérletezni különböző házi bőrápoló praktikákkal. A napsütés mellékhatásait érdemes kivédeni ilyenkor alapos bőrkényeztetéssel. Tartom magam ahhoz a mondáshoz, miszerint csak olyat kenek a bőrömre, amit meg is merek enni.


A teázós reggeleim megszűnnek a nyár végéig, a megmaradt mézet viszont nem akarom a spájz polcán hagyni porosodni. Köztudott, hogy a méz jótékony hatással van a bőrre, ugyanis megakadályozza a baktériumok elszaporodását, amik a pattanásokért felelősek.


Szerintem mindenkinek kókuszolajjal teli kádban kellene esténként aludnia és megszűnnének a szokásos bőr-haj problémáink. Hajpakolást többé már nem veszek, mivel sokkal szebb eredmény érhető el sima kókuszolajos hajpakolással. Én 500 g Variocom márkájú kókuszzsírt 1000 ft-ért vettem. Ezentúl a hajpakolás, a testápoló és az arckrém árát megspórolhatom, így hip-hopp meg lesz a Canon EOS 100D ára. ;)


A levendula olaj is már legalább egy éve az életem része. Télen a megfázások ideje alatt sűrűn párologtatom a lakásban, időnként csepegtetek a párnámra, ha kómás alvást kívánok, pattanásokra is kiváló és nem utolsó sorban a hajöblítők és hajpakolások rendszeres hozzávalója, most a testápolóból sem akartam kihagyni.


Három teáskanál mézhez 4 teáskanálnyi kókuszzsírt és nagyjából 10 csepp levendula olajat kevertem. Tudom, hogy nem avasodik meg a kókuszzsír, de én jobb szeretem a hűtőben tárolni, a spájzban 24 fok feletti a hőmérséklet, ami ugyebár a kókuszzsírt olajjá változtatja.


A szilárd állapotú kókuszzsíros testápolót könnyebb csepegés mentesen a testünkre kenni.


Gyönyörű vajszínű testápolót a fényképek elkészítése után azonnal felkentem magamra. Alapos masszírozást követően nagyjából 20 percig a bőrömön hagytam, majd miután meguntam, hogy Csirke mindenhova követ és kóstolgat, a zuhany alá álltam és langyos vízzel lemostam magamról. Nem használtam tusfürdőt. Minimális mennyiség maradt a bőrömön, amit a törölköző eltüntetett.


Akinek nincs kedve testápolót összeállítani, az használhatja önmagában is a kókuszolajat. Én ilyenkor vékonyabb rétegben kenem magamra fürdés után. Tény, hogy nem lehet azonnal felöltözni, de nyáron 10 percnyi bőrszellőztetés belefér.;)

Kipróbáltátok már magatokon a kókuszolajat?


3 megjegyzés:

  1. Nekem nagy kedvencem, arcra és egész testre is használom. nyáron kifejezetten szeretem, smink alá i szuper. A hajamra még nem próbáltam, de így hogy ilyen jó tapasztalataid vannak, lehet hogy rászánom magam. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is leváltottam az arckrémemet kókuszolajra, azóta sokkal élettel telibb az arcbőröm. :) Egyszerűen imádom ezt a csodát!:)
      Smink alá még nem próbáltam, de ha úgy is beválik, rendelek egy tonnát belőle. :D

      Törlés
    2. Próbáld ki mindenképpen, nekem nagyon bevált. Nyáron egyébként is szeretem, ha tud lélegezni a bőröm, és a kókuszvaj szinte azonnal beszívódik, és még egy kis fényvédő is van benne, ha jól emlékszem 3-4-es talán:-) Nekem kombinált a bőröm, néhol szárazabb foltokkal, és nekem jó, persze két egyforma kombinált bőr sincs.

      Törlés