2014/04/24

KÁROLYI-KASTÉLY TÚRA

X vasárnappal ezelőtt a kellemes tavaszi időjárást kihasználva túrázni mentünk, egyik úti célunk a Károlyi-kastély volt (Tudjátok, ez az a hely ahova romantikus vacsorára vitte aktuális randi partnerét Bence gazda :D). Eredetileg outfit fotókat akartam készíteni, de ez most elmaradt, amit így utólag nem is bánok, ugyanis a helyszínen derült ki számunkra, hogy jelenleg szociális otthonként üzemel a kastély.


Amennyire csak lehetett körbejártuk a kastélyt, és koreai turista pózban kattintgattuk a fényképezőgépet. :) Ezzel igencsak felhívtuk magunkra az idős bentlakók figyelmét, mivel rajtunk kívül nem volt más érdeklődő. Néhány helybéli horgász ücsörgött a tó partján (őket is elszórakoztattuk:D). Sajnos a tó túloldalán levő filagóriához nem sikerült átjutni, nagy bánatomra.


A kastély egyik oldala mellett bandukolva finom zacskós leves illat csapta meg az orrunkat, igazából ekkor kezdtünk erősen gyanakodni, hogy itt nem idősek bulija rendezvény van, hanem szimpla vasárnapi szoc.otthon menza akármi lehet. Az építmény elejének fényképezése közben megzavart egy bácsi, aki beinvitált minket, hogy nézzük meg a kápolnát. Mivel rettenetesen kíváncsi voltam az épület belsejére, naivan mentünk utána. A főbejáraton belépve egy folyosó vonult végig hosszan, majd a bejárati ajtóval szemben egy (nah, most gondba vagyok) fával bevont terembe lettünk bevezetve, aminek falait szarvas agancsok díszítették.


Az egész kastély bel-túra pár percig tartott, így az eszetlen kattintgatásokból csak a fenti két kép vált használhatóvá. A kápolnába belépve ránk csukódott az ajtó, és az idegenvezetőnk koldulásba kezdett. Az egész annyira váratlanul ért és kellemetlen volt, hogy jobbnak láttuk azonnal befejezni a nézelődést. 
A kertbe kiérve egy birkanyájat pillantottunk meg, amit egy vicces idős juhász terelgetett, aki nagyon közvetlen volt és bemutatót tartott nekünk a kosai meglovagolásáról. :) 



Városiak ként nem vagyunk hozzá szokva a falusi etiketthez, de mivel nem akartunk bunkók lenni, minden megszólításra reagálunk. Én egy hétre való Jó napot kívánok! adagot osztottam szét az őslakosok között, ezt kipihenve most itthon egy hétig nem köszönök senkinek. :D

2 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos a hely is és a bejegyzés is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.:)
      Rájöttem időközben, hogy szeretek kastélyokat és szobrokat fényképezni. :)

      Törlés