2014/04/23

HAJFESTÉS UTÁNI KÉNYEZTETŐ HAJÖBLÍTŐ

Nem szoktam sűrűn hajat festeni, amióta szőkére váltottam, mivel a hajam eléggé fonnyadék szerkezetű és igencsak megviseli ez a szépítő hadviselés. Szerencsére egyelőre divatosnak számít az 2-3 centis hajlenövés, így nekem is kényelmes ez a pénztárca barát megoldás. :) 


Viszont, amikor a hajfestékes ecsetem a kezembe kerül és túlesek a szőkítésen, egy kényeztető hajöblítővel próbálom nyugtatgatni a megvadult hajvégeimet. A hajöblítő főzetet nagyjából fél nappal a procedúra előtt elkészítem és hagyom a gyógynövényeket hosszasan relaxálni a fürdővizükben. :)


Kamilla jó barátnője a hajamnak, a cickafark pedig khöhöm...a délebbi részemmel van kellemes barátságban. :D De mivel a hajra lötyögtetve kondicionáló hatása van, most ő is bele került a "levesbe".


1. Kamilla belepotyog az edénybe
2. Cickafark is belehuppan
3. Vízesés keletkezik hirtelen (forró)
4. A levendula olaj bele pipettáskodja magát


Hajfestést követően a hajmosás-balzsamozás fázisa után kerül sor a hajöblögetésre. Én langyosra fel szoktam melegíteni a főzetet, majd leszűröm egy kisebb méretű lavórba és a kád fölé hajolva egy műanyagpohár segítségével leöblítem a hajam vele. Óvatosan kicsavarom a felesleget a hajamból és egy száraz törölközőt teszek a fejemre. Hajszárítót pedig nagy ívben elkerülöm. :)

Ti mivel szoktátok kényeztetni a hajatokat?

2 megjegyzés:

  1. Jajj ez nagyon jó!:D Én mézes tojásos olívaolajas pakolást szoktam csinálni.Cickafark-ot hol tudtál beszerezni?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Többnyire a gyógyszertárban tankolok fel gyógynövényekkel, de volt már, hogy levendula virágzatot például a DM-ben találtam. Nekem a mézes-tojásos-olívaolajos pakolást nem szereti a hajam. Furi. :D

      Törlés