2014/07/07

FABULON NAPTEJ TESZT

A bőrápolás számomra nagyon fontos, szeretem jól érezni magam a (megfelelően hidratált) bőrömben. Nyáron szinte minden alkalommal, amikor kilépek a napfénnyel beborított "külvilágba" magamra kenek egy adag védőpajzsot a káros sugárzások kivédésére naptej formájában. 


Lassan egy éve egyre céltudatosabban a magyar termékeket emelem le a bevásárlóáruházak polcairól, a zöldség-gyümölcs kínálatból szintén a hazait keresem. A bejegyzés írása közben megnéztem néhány régi Fabulonos reklámot. :) "Fabulon a bőre őre, ezt használja nyakra-főre!" Annyira jó szlogen! :))) Mosolyt csaltak az arcomra. 


Noh, de lássuk mit tud! Nálam az első szempont az illat intenzitása, minél illatosabb egy termék, rám nézve annál mérgezőbb. A Fabulon naptej összetevőinek listájában a vége felé található meg a Parfum felirat, ami nálam már elfogadható. Kellemes, fürdetés utáni kisbaba illatra emlékeztető aromafelhő árad belőle.


A bőrre kenve naptejekhez híven viszonylag híg állagú. (Nehéz vele napocskát rajzolni. :D) Hamar beszívódik a bőrbe, (csak!) enyhe csillogást hagyva maga után. Körömvirágolajjal, E-vitaminnal és B5 provitaminnal kényezteti a napozással kínzott irhánkat. 


A vízlepergető hatását nem teszteltem, mert nem bírtam rávenni magam, hogy a hideg vízzel töltött vízipisztoly elé álljak. :)) Viszont a medence vízébe merülve nagyjából tíz percig éreztem magam nyálkás hableánynak. :) Ezután a klóros víz teljesen eltüntette, de ez már csak így szokott lenni. 

Használtatok már Fabulon terméket?
INNEN gyorsan és egyszerűen megvásárolhatjátok.


3 megjegyzés:

  1. De jó Marcsi, hogy irtál erről a naptejről :-) hemzsegnek mindenhol a küldöldi drága termékek, holott ez egy kiváló magyar minőség. Anyukámnak kiskorunkba mindig ilyen vot, ez illata most is itt van az orromban. Ha kint voltunk nyáron, minden gyerek ezt az illatot árasztotta magából :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy gyerekkori emlékeket ébresztettem fel ezzel a bejegyzéssel. :)
      Már alig várom, hogy újra használhassam a délutáni strandoláshoz!:)))

      Törlés
  2. Kár, hogy az említett jótékony összetevők szintén elenyésző mennyiségben vannak jelen. Kár, hogy kémiai fényszűrő van benne, ráadásul nem is a semleges fajtából. Kár, hogy mindezt rengeteg kőolajban oldották fel. Kár ezért a régen valóban jó minőségű kozmetikumért. Én nem kenném a bőrömre...

    VálaszTörlés