2014/07/08

ÁFONYÁS SMOOTHIE

Az áfonya jócskán rejt magában hasznos egészségmegőrző dolgokat, A-, B-, C-vitamint, emellett található még benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Továbbá magas kálium tartalmú. A látószerv különféle betegségeire is hatékony, A-vitamin tartalma miatt a farkasvakság gyógyítására is szolgáló gyógyszer alapanyaga. Mivel ennyire sok jó tulajdonsággal bír a fekete áfonya, készítettem tízóraira egy adag smoothie-t belőle.


Hozzávalók 1 személyre:

- egy banán
- egy csésze áfonya
- egy teáskanál méz
- egy csésze zsírszegény tej / joghurt / gyümölcslé


Az áfonya önmagában fogyasztva is finom, de szerintem banánnal vegyítve a legjobb.


A gyümölcsöket érdemes a fagyasztóban tárolni pár órát felhasználásuk előtt.


Amióta hobbimmá vált a mozgás, a szervezetem egyre inkább igényli a zöldség-gyümölcs bevitelt. A túrákon is létszükségleti listára került az alma-banán kombó. Kár, hogy a túrákra nem tudok vinni magammal egy adag smoothie-t. 


Remélem sikerült inspirálnom Benneteket egy kis gyümölcsfogyasztásra!:)
Szokjatok rá Ti is a smoothie-zásra! ;)

2 megjegyzés:

  1. Még soha nem készítettem smoothie-t, általában csak úgy egészben bekapkodom a gyümölcsöket :D Bevallom, kicsit tartok tőle, hogy tejjel, joghurttal vegyítsem őket, mert eléggé érzékeny a gyomrom, pedig biztosan nagyon finomak úgy is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legalább egyszer érdemes kipróbálni, mondjuk akkor aznapra ne tervezz semmilyen házon kívüli dolgot és nem lesz gond. :)))

      Törlés