2014/06/11

SZÜLINAPI BEJEGYZÉS - EPRES TORTÁCSKÁK

Mivel ma van a születésnapom, arra gondoltam a Csirkenőkön is legyen egy kis ünnepi hangulat. Virtuálisan szeretnék minden kedves Olvasómnak adni egy mini epres tortácskát, és ezúton megköszönni a kedves kommenteket és emaileket, amiket mindig örömmel fogadok. :) Remélem egyszer sikerül személyesen is találkozni és beszélgetni egy jót!;) Az alábbi tortácskák elkészítése végtelenül egyszerű.


Egyszerű vizes piskótát kell sütni, ami 4 tojásból, 4 evőkanál vízből, 4 evőkanál cukorból, 4 evőkanál lisztből, 2 deka vajból, kevés citromléből és egy kávéskanál vanília aromából áll. A tojás sárgáját el kell választani a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá kell verni, majd a többi összetevőből álló keverékbe kell óvatosan nagy keverő mozdulatokkal forgatni.


Amíg a piskótatészta sül, a krém készítése van soron. Én tejszínízű pudingot választottam, mivel ennek a lágy íze nem nyomja el az érett eper ízét. Nekünk sikerült kifogni a legjobb időpontot az epervásárlásra. A képen látható mennyire pirosak voltak. Már nem is emlékszem mikor ettem ennyire édes epret.


Amikor már nagyjából kihűlt a tészta, pohárral kiszaggattam néhány korongot belőle, majd megkentem a tejszínízű pudinggal és végül díszítettem eperszeletekkel. Ezután jött a legkeményebb része, a fotózás nyálcsorgatás nélkül. :P Éhes férjet és macskát magam mögött hagyva elkülönültem az erkélyen és lőttem a tortácskákról 89 képet. :)))


Ez a recept eléggé kis adag, és nem túl édes mivel nem vagyunk édesszájúak. A képeken szereplő tortácskák állaga a bejegyzés végére kissé megváltozott, összerágott és nyállal átitatottá vált. :D Szeretek mostanában úgy Nyamis bejegyzést írni, hogy közben nyammogom az alkotásomat.:)

Melyik a kedvenc gyümölcstortátok?


4 megjegyzés:

  1. Isten éltessen! A minitorták pedig istenien néznek ki :D

    VálaszTörlés
  2. Utólag is boldog szülinapot! :) Nagyon ínycsiklandó lett, ki fogom próbálni! Nekem az epres és a málnás gyümölcstorták a kedvenceim :)

    VálaszTörlés