2014/06/12

KÁVÉS BŐRRADÍR

Nem szoktam rendes kávét inni, én a rendetlen híg löttyöt szeretem 3 az 1 formájában, azok közül is csak a Nescafét, mivel annak van a legkevésbé kávé íze. :) A bőrradír készítéssel nem tudok leállni, így most a kávét választottam következő teszt alapanyagomnak. Ünnepek folytán mindig kapunk sima kávét is az ajándékok mellé, így jócskán fel szokott szaporodni az illatos őrlemény, amit annyira nem is bánok most már. Kár, hogy Csirke nem szereti a kávé illatát, pont jó lenne az alomtálja illatosítására is. :)


Ehhez az adaghoz két púpos evőkanálnyi kávét, két evőkanál mézet és három kávéskanálnyi kókuszzsírt használtam fel. A kávé illat mennyei, az egész lakásban érezhető. Legszívesebben lefőzött kávét párologtatnék egész nap illatosító céllal. Hm...nem is olyan rossz ötlet!:)))


A kókuszzsírt némi meleg vizes ülőfürdővel olajjá változtattam és a mézhez kevertem, aztán kirohantam az erkélyre folytatni a fotózást :). Csirrt azon kaptam, hogy épp elkaparja a szétszórt kávé dekorációmat. A kis genyó. :D Megkezdte a takarítást. 


Miután Csirkét elhessegettem, hozzáadtam a masszához a két evőkanál kávét.


Nagy volt a kísértés, hogy megkóstoljam, annyira guszta az illata és a massza állaga is. Remélem kedvet csináltam egy alapos bőrápoláshoz! Ha tehetném csatolnám a képek mellé az illatát is. :) Próbáljátok ki!

Kellemes kávézást kívül-belül!:)



4 megjegyzés:

  1. Imádom a kávés bőrradírt!! Ez volt az eddigi leghatékonyabb testradírom, ráadásul az illata...*.* :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is tetszik és nem csak én egyedül vagyok olyan elvetemült, aki bekávézza magát. :D
      Azért nem semmi látvány, amikor az egész testet beborítja. :D

      Törlés
  2. Szuper ötlet :-) A kávé a narancsőrnek is nagy ellensége, úgyhogy erre a célra is bevethető. Én egyébként ezt egy másik formában szoktam, olívaolaj, cukor és kávé keveréke. Itt is isteni a hatás és az illat is. Nagyon jó ötletet adtál, este alkalmazom is :-) De ti utána nem szoktátok tapasztani, hogy eldugul egy kicsit a lefolyó? legutóbb a férjem már mondta, hogy még sok ilyen recept, és külön fürdőt csinál neked :-) :-) :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is volna rossz egy privát fürdő.:D

      Viszonylag vékony rétegben viszem fel magamra. Nem tapasztaltam még lefolyó eldugulást.

      Törlés