2014/05/27

STRAND TESZT: MAKÓI HAGYMATIKUM

Vasárnap strandolni voltunk a Hagymatikum fürdőben. Nagyobbacska sor állt a jó időnek köszönhetően a pénztárnál, a sor felét románok képezték. Mivel nem vittem magammal izgalmas olvasmányt a napozáshoz, fényképezéssel és épületen belüli sétálgatással múlattuk az időt a legmelegebb órákban. Labirintus kalandban lehet része annak, aki még nem járta be a hagyma különböző rétegeit. Első utunk természetesen a szekrény-öltöző részleghez vezetett, ahol a lelkes személyzet segítőkészen várt ránk és a karszalagunk becsipogtatásával a szekrényünkhöz irányított. Később a szekrény-öltöző rétegben kapkodtuk egy kicsit a fejünket, hogy merre is kell ki- illetve bejutni. :) De nem csak mi voltunk ilyen bényák!:D 


A Hagymatikum minden szempontból igényes és szép fürdők közé sorolható. Gyerekektől egészen az idős korosztályig mindenki megtalálhatja a kedvére való medencét. Plusz pont jár a kinti és benti sodrás medencéért.:) Zárójelesen azért itt megemlítenék némi negatív dolgot, ugyanis mindkét medencénél elég rendesen neki lehet csapódni a falnak illetve a (kinti medence) vízalatti bugyogtató fekvőhely szélének. 


A benti medencék hőmérséklete számunkra túl meleg volt, de maga az épület hangulatos volt a lelógó növényzettel, a fénybarlanggal és középen magasba nyúló hagymaszárral. Felfedező kedvünkben az épületben ahová csak lehetett benéztünk. Számtalan mennyiségű illatosított mosdót találtunk, billiárd és csocsó szobát, szemben vele játszóházat a lurkók számára, gyümölcsökről elnevezett gyömöszölő helyiségetek, és gömbölyű formákkal körülvett napozóteraszt.


A lenti képen látható medencébe nem mentünk bele, nincs sok bizalmam a sötét színű vizek felé főleg, ha sok idős ember ücsörög benne különböző kórságokkal. Ha jól emlékszem a benti medencén keresztül lehetett kijutni a kintibe, ahol nem volt olyan pillanat, hogy egy kis árnyék vetődött volna a medence bármelyik pontjára. 


A strandon rajtam kívül csak egy nő védte az agyvizét az elpárolgástól sapkával. Rossz volt nézni azt a sok rákvörösre égett felnőtt embert a medence körül, akik agyatlanul a legkárosabb órákban is kint voltak. 


A tripla csúszdás medence épp üzemen kívül volt. Az étterem és a hamburger sütöde a mögötte levő kupolás hagymagumónál található, talán ez a legfontosabb információ a strandolók számára. :D


Mivel nem vittem magammal fésűt, a klóros víz és a napsütés olyan beach hullámokat rittyentett a hajamba, hogy ezentúl lehet haza hordok pár liter medence vizet hajöblítőnek. :D


A napfényes strandolást magunk mögött hagyva a bőrigáztató esős városkánk végül elmosta a hullámaimat.

Reméltem, hogy a bejegyzés megírása közben kialakul majd a konkrét véleményem a fürdővel kapcsolatban, de még mindig 50-50 %-ban van a tetszik és nem tetszik arány.

Jártatok már a Hagymatikumban? Nektek mi a véleményetek róla?

8 megjegyzés:

  1. Wow, nagyon szép a strand, a hajad meg... hát basszus, ennél tökéletesebbre nem is lehetett volna! :P Tteszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.:D Igencsak kikerekedett a szemem, amikor az öltözőben megláttam a hajam. Végig azt hittem szénaboglyát hordok a fejemen, erre meg hullámzó búzatenger koronám volt. :D Oh, de költői!

      Törlés
  2. Remélem a nyár folyamán végre mi is eljutunk a Hagymatikumba, kívülről nagyon impozáns :)
    A hajad meg WOW :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a többi strandon nem göndörödik be ilyen szép hullámosra a hajam, akkor hétvégente Makóra fogok járni. :D

      Törlés
  3. Nekem is nagyon tetszik így a hajad! :) Valóban elég látványos ez a hagymatikum, lehet be is vesszük a nyári programok közé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :)
      A sodrás medencét mindenképp próbáljátok ki! Lehet attól lett ilyen szép hullámos a hajam. :D

      Törlés
  4. Engem nem visz rá a lélek, hogy elmenjek, pedig ugye nincs messze. Árban majdnem annyi, mint a Napfényfürdő Szegeden, az pedig sokkal nagyobb, és nem románokkal van tele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Következő strand teszt Szegeden vagy pedig Mórahalmon lesz. Igaz az Erzsébet fürdőben már többször voltam, csak akkor még nem bloggerina "szemüvegen"át néztem meg. :)

      Törlés