2014/05/30

KERÉKPÁR TÚRA

Az erdei túra sorozatot kivételesen bicajos túrával szakítottuk meg, másfajta mozgásformára vágytunk. A jól felszerelt városi bringám a 35 km-es utat kissé nyikorogva és kattogva tette meg, de az is lehet, hogy azok a hangok belőlem jöttek. :D


Az ötlet úgy keletkezett, hogy strandoljunk már a Tisza parton, amit kössünk össze kerékpározással, hogy ez a hétvége se múljon el mozgás nélkül. A nagy meleg hamarosan túlfűti a sportolós hangulatunkat és valószínű medencében úszkálós mozgásra fogunk áttérni.
A töltésen egy tanösvényen keresztül jutottunk el a kiszemelt strandra, nah jó inkább fák nélküli pár zsák homoknyi részhez. :) Egy kedves pillangóval kerültem intim kapcsolatba, aki aztán a szüpürcsölős szájszervével végignyalogatta a táskámat.



Tulajdonképpen ez volt az első strandolásunk idén. A lábaim olyan szinten hófehérek voltak, hogy fénycsóvákat sugároztak a magazinra. :) Fél óra napozás után a dehidratáltság kezdeti tüneteit tapasztalva magunkon a közeli faluba vonultunk hidratálódni és gyrost enni. 


Megvártuk míg elmúlik a dél körüli hőhullám és ismét nyeregbe pattantunk. Útközben rájöttünk, hogy a bicajozás több szempontból is kellemetlen számunkra. Én a fenéktáji fájdalom mellett a fényképezési lehetőségek hiányát is fájlaltam, mivel minden érdekes dolog mellett elsuhantunk, gyakorlatilag unatkoztunk útközben. De egy dolog biztos, az édes-savanyú alma és a banán továbbra is hasznos kelléke a túrázásoknak!:)


Egy szösszenetre álljuk itt meg! Szerintem ezekből idén dupla annyi van égen-földön, mint tavaly.


Új útitárssal bővült a csapat. Ariel fontos szerepet tölt be, ő a vércukorszint felelősünk. :) Mivel mozgással több, mint 3 órát töltöttünk, szükségünk is volt rá a túra vége felé. És tessék, ki is fogytam a képekből, pff...de legalább kellemesen elfáradtunk és friss levegőn élvezhettük a nyár első meleg napját.

Voltatok már hosszabb kerékpár túrán?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése