2014/02/07

BOROTVÁLT BLÉZER

Már egy ideje minden mosás után egyre több bolyhocska jelent meg a törtfehér színű blézeremen, emiatt tökéletes alanyává vált a mai bejegyzéshez. Eddig két helyen láttam leborotvált holmit, nekem ennyi bőven elég volt a kíváncsiságom felkeltéséhez. :) A fényviszonyok nem igazán kedveztek, de azért talán így is látható a bolyhocska mentesítés eredménye. Ezen a képen egészen jól kivehető, hogy középen meghagytam egy érintetlen sávot, ahova vékony csíkban összegyűlt a pengeélre hányt szöszgombócok hada.


Egyes részeken, mint például a blézer alja, intenzívebben gyártódtak a kis pamut golyók. Ez ugyan nincs annyira szem előtt, de én jobbnak láttam simává borotválni.


 

A borotválás folyamata nem olyan egyszerű, mint gondolnánk. A szöszök alattomos kis jószágok, és igencsak ragaszkodnak szülőföldjükhöz. Mivel ebben az esetben nem lehet megállapítani a "szőrnövekedés" irányát, a legjobb ha minden irányból támadunk.  Én vadiúj pengét használtam, mégis lassan haladtam. Az anyagot ki kell feszíteni, különben a borotva állandóan megakad.


A gomblyuk felőli rész extra durván kibolyhosodott, de ennek ellenére ugyanolyan szép sima felületet kaptam végül, mint a blézer kevésbé igénybe vett részeinél.


Szóval, én már nem bosszankodom szöszgolyócskák miatt többé. :)
Próbáljátok ki ti is!

2 megjegyzés:

  1. Tök jó. Én is gondolkozom egy ideje ezen. Nekem a fehér szövetkabátomon kéne végig szántani. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ezentúl ezt fogom alkalmazni a bolyhos holmijaimon unalmas szürke hétköznap estéken.

      Törlés