2014/01/07

LAZA ESTI EDZÉS

Nem tudom ki hogy van vele, de én leginkább télen és tavasszal szeretek tornázni. Nem vagyok edzőterembe járós, futni is csak akkor szoktam, ha úgy érzem ki akarok szaladni a világból és épp van elég energiám is hozzá. :) Évek óta Rékás tornagyakorlatokat végzek, persze csak az első pár dvd-jéről, mert a többi már túl intenzív nekem, és nem tetszik a mostani alakja. 
Idén újítani akarok, ezért arra gondoltam összeállítok egy testhezálló edzésprogramot magamnak. 


Fogyni nem akarok, a szálkásításnak is csak az enyhébb változatát akarom elérni, mondjuk úgy, hogy fogpiszkálósítani fogok. :)

Leírom mi volt a mai laza esti edzés gyakorlatsorom:

Kellékek:


A bemelegítést először laza mindent megmozgató disco-s tánccal kezdtem, majd ahogy a zene durvulni kezdett, a mozdulatsorok is pörgősebbekké váltak. Amikor már jól átmelegedtek az izmaim, súlyosabbá vált a helyzet néhány kilóval. :) A szokásos bicepsz, tricepsz, váll izmait mozgattam át 3x12 súlyemeléssel. Közben a lábamra helyezett súlyokkal egy helyben meneteltem.
Miután végeztem átmenetileg a karral, néhány kis kutyapózban pisilős lábemelgetéssel átmozgattam a csípő- és fenékizmokat is.
Hagytam, hogy a kar izmai picit megpihenjenek ez idő alatt, majd 20 fekvőtámasszal zártam a karedzést.
A guggolás és felülés most elmaradt. Ez leginkább végtagtánc volt, persze tánc közben mozog a csípő, de maximum bemelegítő hatást lehetett elérni vele.
Igyekeztem a lábaimat folyamatosan mozgatni, hogy fokozatosan növelhessem majd a rájuk mért erőnléti edzéseket a későbbiekben, ugyanis idén nyáron nagy szükségem lesz a virgácsaimra.

Nagyjából 30 percen át mozogtam, ami negyedórának tűnt ezzel a módszerrel. :)

Ti milyen rendszerességgel szoktatok edzeni és milyen edzésformát választatok leggyakrabban?

2 megjegyzés:

  1. mi lesz nyáron? :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia NévteLenke!:)

      A Bihari-hegységben található Pádis-fennsíkot nézem meg nyáron. Szép kis izomnövelő terepen fogunk túrázni.

      Törlés