2014/08/01

JAKAB-HEGY

A Fishing On Orfű fesztivál alkalmával jutottam fel a Jakab-hegyre, ami Pécs mellett Kővágószőlős határában 602 méteres csúcsával pipiskedik az ég felé. Mivel elég sok hegyet láttam az utóbbi fél évben, elmondhatom, hogy ez a példány egy nagyon kellemes és bájos hegy. Tökéletes célpont családi illetve baráti kiránduláshoz.


A Jakab-hegy meglepően sok látnivalóval fogadja az arra járókat. Ha elég figyelmesek vagyunk és jó időpontban megyünk, láthatjuk a vadon termő növények gyümölcsét, továbbá, hogy milyen lenne az erdő, ha puha, zöld mohaszőnyeggel lenne mindenhol beborítva. Sajnos nem tudok minden érzést szavakba önteni, amit a természet szépsége kelt bennem, de remélem legalább egyszer megtapasztaljátok milyen érzés elszakadni a város zajától, és belemerülni a madárcsicsergős erdőbe.


Noh, igen, ezt a részt meg kellett mászni, de mivel lépcsőszerűen alakult ki ez a sziklafal, nem okoz különösebb problémát senkinek. Rövid lábam van, nekem elhihetitek. :D 


Egyéb látnivalók még a Remete barlang, a Babás szerkövek, ahol érdemes megpihenni a napozóágy szerű sziklaképződményen. :) A hegy alján található még a kamu Mézeskalács házikó, ami nagy csalódás volt, továbbá a Szedres turistaház, ami egy nagyon ötletes látnivaló. Menjetek el és nézzétek meg!:)


Remélem tudtam Nektek ismét egy érdekes kiránduló célpontot mutatni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése