2014/07/30

BULLETPROOF COFFEE TESZT

Nemrég az Index.hu-n megjelent egy cikk, melyben a legújabb amerikai őrület, a bulletproof coffee hatását tesztelték. Ez egy olyan kávékülönlegesség, ami hosszú időre felpörget, növeli az IQ-t, és még fogyaszt is, mindezt a szervezet megterhelése nélkül. A kotyvalék összetevői a következő hozzávalókból állnak: 2,5 dl hosszú kávé, egy kocka vaj, és egy evőkanál kókuszzsír. Cukrot és tejet szigorúan tilos belekeverni!


A frissen lefőtt kávét a vajjal és kókuszzsírral egy turmixgépben, vagy robotgép segítségével összekeverjük és ennyi, már iható is. :) A hatása viszont sok mindentől függ, például egy normál kávéhoz szokott embernek nagyjából egy hétig kávészünetet kell tartania, ami jelen esetben kávémegvonással jár, de még így se biztos, hogy annyira intenzív lesz a hatása rá, mint mondjuk egy olyan emberre, aki gyenge kávéhoz szoktatta a szervezetét.


A férjemmel mindketten teszteltük. Ő naponta két hosszú kávét szokott meginni, én viszont két híg 3 az 1-ben löttyöt, azok közül is a Nescafé-t, mivel ennek van a legkevésbé kávé íze. :) A férjem reggeli után tesztelte, én a tízórai kajálásom helyett. Nála fél óra után érződött a hatása, enyhe szívdobogást érzett, az agyműködése kissé belendült, és az éhségérzete sem jelentkezett a délelőtt közepe táján. 12:30 körül ebéd után gyengülni érezte a tüneteket. Nálam viszont..khm..:)..ugyebár kissé éhesen kezdtem a tesztelésbe, és a szervezetem gyakorlatilag nincs koffeinnel kezelve, 10 perc elteltével beütött a szer, annak ellenére, hogy csak 1 dl-t fogyasztottam belőle. :) Először a szapora szívverés jelentkezett, majd ezt követte a remegés és a futni akarás. :)) Úgy döntöttem nem iszom meg a maradék kávét, elég golyóállóvá váltam tőle. Még szerencse, hogy a cukorhiány miatt, borzalmasan lassan tudtam csak magamba erőltetni a kávét, különben a 2,5 dl adagtól fénycsóvákat húzva magam mögött futkostam volna a lakásban. :D


Nem végeztem IQ-tesztet, de a kreatív fantáziám fogaskerekei nyikorgás nélkül működtek a délelőtt folyamán. :) A főzés is villámgyorsan ment, kivételesen extra adag heringes tésztasalátát habzsoltam be, és nem laktam jól. :D Ráadásul a szokásos ebéd utáni kávémat is jobban kívántam a kelleténél! Noh, de egy órányi szívlötyögés bőven elég volt mára, így a kávézást kihagytam. :) Ebéd után két órával még mindig friss elmével és valahova menni akarással pörgött a szervezetem, amit takarítással csitítgattam. Azt azért nem gondoltam volna, hogy a három összetevőből készített gyalogkakukk szerből pont a kávé íze fog a legjobban zavarni. :D A vaj és a kókuszzsír lágyított rajta, így nem hiányzott bele a tej, noh de a cukor már annál inkább. 

Próbálja ki, aki meri, aztán írjátok meg hogyan hatott rátok!;)

6 megjegyzés:

  1. Pont erről mesélt tegnap kolléganőm, úgyhogy köszi hogy írtál róla! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, nagyon szívesen. :D
      Továbbra is vegyesek az érzelmeim ezzel a kávéval kapcsolatban, de legalább rám hatott. :)

      Törlés
  2. Akkor csak igyák az amerikaiak!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mered kipróbálni? :):P

      Törlés
    2. 9 hónapig biztosan nem, fontosabb annál az egészségem, mintsem hogy amerikai hóbortokat próbálgassak.

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés