2014/06/18

GYORS MÁKOS FINOMSÁG

Szeretem a kavart sütiket, 10 perc alatt össze lehet dobni a tésztát és nagyjából 20 perc sütés után sűrűn fújdogálva már fogyasztható. Ráadásul a spájzban mindig akad valamilyen extra hozzávaló, amivel újítani lehet az alap recepten. 


Hozzávalók:

- 2 db tojás
- 1 pohár cukor (2 dl-es)
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 pohár tej
- egy kevés citromlé
- 2 evőkanál darált mák
- 1 evőkanál barack lekvár
- 1 dl olaj
- 1 pohár liszt, de lehet még hozzá adni, ha túl híg a tészta
- fél zacskó sütőpor


Az összetevőket a felsorolás sorrendjében kavartam össze, majd szilikonos sütőformába öntöttem és közepes hőfokon aranybarna kérgűre sütöttem. 2011-es évjáratú házi baracklekvárral megkenve a legfinomabb. :P:)))

Szeretitek a mákos édességeket?

2 megjegyzés: