2014/06/13

CSIPKÉS FESZTIVÁL SORT DIY

Hamarosan a Fishing on Orfű fesztiválra megyek, ami nem teljesen az én zenei ízlésvilágomat tükrözi, de a fesztivál keretein belül túrázni is fogunk. Mivel a legtöbb ruhám nem éppen fesztiválra való, gondoltam gyártok egy strapabíró nadrágot.


Csirke a sokkal rövidebb fazont támogatta, én azért maradtam a normálnál. Érdemes először jóval hosszabb szárúra vágni, majd felpróbálni és magunkon berajzolni nagyjából, hogy milyen legyen a végleges hosszúság.


Szaggatott vonallal jelöltem meg az anyagon (és véletlenül magamon is) a vágni való szakaszt. A vágás után felvarrtam a bal zseb belsejébe az egyik csipkét, majd a hátsó zsebekre pedig egy-egy félbevágott csipkét varrtam. Aki teheti géppel varrja, mert kézzel eléggé időigényes.



Végül úgy döntöttem kirojtozom a sort alját. Itt-ott függőlegesen bevágtam a nadrág anyagát, majd a farmernadrág fehér szálait egyenként kihúzgáltam és a széleknél levágtam a nemkívánatos szálakat.


Csirr, megmutatja nektek milyen a valódi cicanaci, vagy inkább Csirkenaci. :) Lehet rajta többet lesz, mint rajtam. :D

Voltatok már a Fishing on Orfű fesztiválon?

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, én is készítettem már csipkés rövidnacit. De az enyémnek az alja csipkés, a zsebeknél meg kikoptattam, és varrtam a zseb és a farmeranyag közé egy másik anyagot :D (magyarázni nem tudok :D:D) (http://instagram.com/p/czD_pwNg0f/)
    A macsek nagyon jófej :D Jóláll neki a rövidgatyó :D Szerintem kipróbálom majd a te verziódat is, rengeteg szakadt nadrág várja, hogy alkossak vele valamit :D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is az alját akartam kicsipkézni, de mivel nem volt itthon megfelelő csipkém hozzá, így más díszítési formát kellett választanom. Előbb vagy utóbb ki próbálom én is a Te verziódat. :) Jól néz ki.

      Törlés
  2. Nagyon szupi lett, imádom a csipkés dolgokat. A cicát meg megzabálom annyira aranyos. :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :)
      Kölcsönadhatom Csirkét egy hétre nadrágostul, ha szeretnéd. :D

      Törlés
  3. Nagyon ügyes vagy :-) És látom Csirke is dolgozott keményen :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :)
      Igen, neki jobban megy a szabás-rojtozás, mint nekem. :D

      Törlés
  4. Nagyon jó lett! Szépen feldobja a csipke :)
    A macsek nagyon aranyos! Az enyémek is olyanok (mint minden macska), mindenre rá kell feküdni, amit a gazdi elővesz és ténykedne vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :)))
      Kíváncsi vagyok miért jó nekik mindenre ráfeküdni?!:D Aztán csak durciznak, ha kirángatjuk alóluk.

      Törlés
  5. Hű, nagyon jó lett! :) Nekem is van valahol a szekrény mélyén egy régi hosszú szárú nadrágom, meg csipketerítőből is van itthon bőven, szóval lehet én is belevágok az átalakításba! Köszi az ötletet! :)

    www.highheelsandcakes.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy megihlettelek. :)

      Törlés