2014/05/15

RÓZSASZIRMOS BŐRRADIY

Nagy bőrradír kedvelő vagyok, hetente egyszer (főleg nyáron) bőrradír segítségével kibújok a (/z elhalt) bőrömből. A drogériák polcainál időnként bőrradírok után szimatolgatok, de legtöbbször visszateszem a kiszemelt példányt, ugyanis túl sok illatanyagot tartalmaz. Ezért újabban házi készítésű bőrradírokat tesztelgetek. 


A rózsaszirmos bőrradírt sokféle olajjal elkészíthetjük (mandula-, kókusz-, stb.), én most olívaolajjal mutatom be. Hamarosan beszerzek kókuszolajat is, amit egy csomó dologra lehet használni a konyhában és a fürdőszobában egyaránt, sőt még a hálószobában is egy kis masszázs formájában. ;)



Nagyjából 3-4 evőkanál kristálycukrot, két evőkanál olívaolajat, két fej rózsa szirmát és három korty (:D) vizet használtam a masszához. Csirke természetesen minőségellenőrként jelent volt a fotózáson, és helyeslően brünnyögött az extra szűz olívaolaj láttán. 


Miután a cukorba belekapart féltem, hogy alomtálnak véli, így jobbnak láttam sürgősen eltávolítani cicut a helyszínről. :D A rózsaszirmokat lecsipegettem a rózsafejről, majd turmixgépbe zuttyantottam a hozzávalókat. Ezután fél perc alatt krémes állagúra turmixoltam. 


Aki nem szereti az olívaolaj illatát, jobb ha más olajat választ, mert ennek a bőrradírnak igencsak növény szaga van. :) Viszont a hatása nagyon kellemes. A hámlasztó fürdő után testápolóval tovább kényeztethetjük a bőrünket, fokozva ezzel a bőrradír hatását.


Kellemes tavaszi bőrfrissülést! :)

Szoktatok bőrradírt használni?


5 megjegyzés:

  1. Csirke, a meós. :) Meglepődtem, hogy összeturmixoltad a hozzávalókat. Azt hittem, cukorkristályok adják a radírozó hatást. És a rózsának van valamilyen jótékony hatása, vagy csak finom illatú? Még sosem kotyvasztottam házilag bőrradírt. Lehet, ki kéne próbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukor nagyon masszív, még turmixolás hatására is megtartja a szemcsés állagát. Nekem jobban bejön az apró homokszerűre őrölt változata. :)
      A rózsának baktériumölő és nyugtató hatása van.
      Engem már az is megnyugtat, hogy természetes anyagokból készítettem. :)))

      Törlés
  2. Amint szerzek rózsát, ki fogom próbálni, nagyon megtetszett :)
    Az én kedvencem a kávézaccos radír.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, én két napja élvezem a hatását. :)

      Hogy szoktad elkészíteni a kávézaccos bőrradírt? Ki szeretném próbálni azt is. :))

      Törlés
    2. Látom, megtaláltad :)

      Törlés