2014/02/14

CSIRKÉNEK HORGOLT JÁTSZÓTÁRS

Már egy ideje tervezem, hogy újra horgolni kezdek, csak nem igazán volt ötletem, hogy mit, mivel mobil tokot nem használok, a fényképezőgépnek már van, az e-book-nak az éjjeliszekrény szolgál védőborításként, így nem sok gyorsan megvalósítható dolog maradt hátra. Csirkét viszont időnként új játékkal kell szórakoztatni, és mivel ő egy macska, mi más illene hozzá, mint egy kis egér.


Nagyon szép állatfigurákat lehet látni az interneten, helyes kis pofival és vidám színkombinációkkal. Nem volt ihletem most a színekkel játszani, ezért csak egy agresszív sötét rózsaszínű fonalat használtam. A horgolótű fejnagysága, ha minden igaz 2-es. Sajnos használat közben lekopott róla a legértékesebb felirat.


Először a farkát készítettem el, ami 22 szemből áll, majd a farok testhez kapcsolódó részénél kezdtem kör alakban horgolni.


Fokozatosan szaporítottam a szemeket, majd kb a közepétől kezdve szűkíteni kezdtem az egér testét.


Nem szolgálhatok túl sok hasznos információval, mivel nem vagyok otthon még a horgolós világban. A furcsa tapintású tömőanyaggal, amikor kellett megtömtem a kis egeret, hogy ne legyen olyan vézna. Végül kialakítottam az orrát, külön ráhorgoltam a két fülét, és egyszerű varrócérnával szemeket és orrot készítettem neki.


A kis bajszát utólag leszedem, mert nem lenne túl jó, ha lenyelné. Sajnos gomb szemeket se rakhattam, mert két perc alatt lerágná róla, így csak ez a kis primitív megoldás maradt. Az alábbi képen az első cukkolós pillanatokat lehet látni. :)


Itt már jól látható a macska-egér harc a csirkeólban. Cicukának van egy nagyon igénytelen kétszintes doboza tele ablakokkal, sőt még laminált padlóval és az alján vészkijárattal. Már alig fér bele, de ennek ellenére szereti használni a kukucs lyukat. 


A csirkelábon forgó kastély hamarosan összeomlik, úgyhogy újat kell építenem, amint lesz valami jó ötletem hozzá. 

Ki hogy áll a horgolással? Próbáltátok már?

4 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó, lehet megpróbálkozom csinálni egyet a csincsilláimnak :D Parádés a kép, amin a fején csücsül a kisegér, igazi elvetemült tekintete van Csirkének, gondolom nem lehetett egyszerű lefotózni :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. :) Készült néhány tucat kukába való homályos kép miközben játszottam vele, pedig általában jól fotózható alanyként viselkedik Csirke, de ettől az egértől igazi vadmacskává vált. :D

      Törlés