2014/01/22

LINZER NÁRCISZOK

Egy nagyon omlós, szájban szétolvadós, ragyogóan csillogós linzer receptet mutatok be ma nektek a Nyami rovatomban. Ez az adag nagyjából négy édesszájú felnőtt számára elegendő. Eddig a linzereket tejföl és rétesliszt nélkül készítettem el, de ezek után bolond lennék kihagyni belőle. :)

A hozzávalók:


Elkészítése nem túl bonyolult, a száraz alapanyagokat egy külön tálban összekavartam, a nedveseket a nagy keverőtálban egyesítettem, majd hozzáadtam a száraz mixet, és összegyúrtam. Egy órányi pihentetés után nyújtható állagúra szilárdult.


Vékonyra kinyújtottam a tésztát lisztezett felületen, majd csillag és virág mintájú szaggatóval képeztem keksz formákat. A lyukacsos belsőt egy mini pogácsaszaggatóval értem el. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem, majd mindegyiket megkentem tojás fehérjével . Közepes hőfokon aranybarnára sütöttem. 

Tipp:
Extra fényes csillogás eléréséhez, sütés közben kb. félidőnél még egy réteg tojás fehérjét kentem a tészta tetejére. Sokkal gusztusosabban néz ki a végeredmény ezzel a kis trükkel. :)

Végül kihűlt állapotban lekvárral összeragasztottam őket, majd csokorba szedve a legszebb példányokat, tálaltam a pici férjecskémnek.:)

Hogy tetszenek a kis nárciszkáim? :)

4 megjegyzés:

  1. nagyon szépek és biztos finomak! :)
    én tegnap chilis babbal kedveskedtem a kedvesnek, megvolt a siker :D utána meg még egy kis palacsintatorta is lecsúszott á la Nora :P jó dolguk van ezeknek a férfiembereknek :))

    VálaszTörlés
  2. Óha, az jó kiadós ebéd lehetett!:) Én most legszívesebben sajttól roskadozó pizzát ennék. :P

    VálaszTörlés
  3. Biztos finomak lehetnek, anyukám is hasonló linzert szokott csinálni!
    Tettszik az új desing!
    üdv. Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Judit. :) A letisztult design mostanában nagyon tetszik nekem is. :)

      Törlés