2014/01/24

chocoMe TESZT - 23 KARÁTOS ARANNYAL MEGSZÓRT CSOKOLÁDÉ

Ma egy nagyon különleges teszttel jelentkezem, ami nem más, mint a chocoMe egyedi ízesítésű, kézzel készített extra dolgokkal felturbózott fehér csokoládéja. Karácsony óta vár rám az éjjeli szekrényem alsó fiókjában pihenve. Noh, akkor kezdjük is a tesztelést!


A csomagolásán is látszik a kifinomult elegancia, nem csicsázták túl, mindössze egy dombornyomott fényes minta díszíti. Minden egyéb infó a hátulján van feltüntetve. A doboza belsejében egy kis szűkre szabott fiók található, amiben a celofánba csomagolt csokoládé, és az alatt pedig egy mini reklámfüzetecske található további édességekről.


Az összetevők jó minőségű, nem mindennapi finomságokból állnak. Elsőként a 23 karátos ehető arany csillogásán akad meg az ember szeme, majd a pink színű kandírozott rózsaszirom tűnik ki a tömegből, és végül a liofilizált meggy göröngyökre vándorol át a tekintet. 


A liofilizálási folyamatról néhány szót ejtenék: a szárítani kívánt vizet tartalmazó terméket lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet eltüntetik belőle. Ennek hatására a jég átmenet nélkül gőzzé változik a folyadékfázist kihagyva, azaz szublimál. Én nem szeretem az aszalt dolgokat, és féltem is, hogy a meggy miatt levonok néhány pontot az értékelésből, de a liofilizálási folyamat jó hatással volt a meggyre és az édes ízek mellé tökéletesen illett a savanykás íze.


Az első falat 

Az ízlelő bimbóim rögtön az aranya ízét keresték, az első nagy reccsenésnél muszáj volt megnéznem mi roppant...egy kis darab rózsaszirom volt. :) A következő csoki kockánál megpróbáltam lekaparni az aranyat, egy nagyobb darabot a nyelvemre helyeztem, ami egy villanás alatt szétmállott, nem hagyva semmilyen nemesfém utóízt maga után. :) Nemes egyszerűséggel eltűnt :D Bevallom most is épp a számban van, de hát így jó tesztelgetni. 

Haladjunk tovább. A rózsaszirom a kandírozás miatt kemény cukros mázban mumifikálódott, emiatt ennek sem érződik az íze, de egye fene az idei első rózsacsokromon nem csak a szemeimet fogom legeltetni. :D Hátha kapok Valentin napra egy szál kóstolót. :P
Nos, tehát összességében az arany és a rózsaszirom ízére voltam kíváncsi, de nem jártam sikerrel. Ennek ellenére egy csodálatos csokoládé, ha egy kis szerencsém van megtapadnak bennem valahol az arany reszelékek és akkor igazán értékes embernek mondhatom majd magam. :D
Mindenkit megnyugtatok, hogy Csirke, a macskám nem evett belőle, amúgy nem is volna rossz, ha most lenne egy aranytojó Csirkém. :D

Ti milyen különleges csokoládét ettetek eddig? Megkóstolnátok az arany reszelékkel készültet?

2 megjegyzés:

  1. Olyan nagyon régen szemezek már a chocome csokikkal .) most még inkább megjött a kedvem venni néhány táblával :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyél. vegyél!:) Ha netán készítenél bejegyzést róluk, nyugodtan linkeld be ide megjegyzésként.

      Törlés