2013/11/05

MARCSIS DIY - ÖLTÖZTESD FEL A FORRALT BOROS POHARAD

Jön a hideg, és vele együtt érkezik sok jó dolog, mint például a jégkorcsolyázás előtti lélekmelengető forralt bor. Én az a fajta jégkirálynő vagyok, akinek kell egy pohárka bor mielőtt jégre lép. Ilyenkor általában a jégpálya melletti büfénél forrázom le a kezem a vékony műanyagpohár tartása közben. A lötyögtetés ellen ugyan nem véd a pohártyű, de kellemesebb kézben tartani a gőzölgő lötyit.
Úgy egy hónapja vásároltam a kínaiban ezt dupla kesztyűt, ami eddig nagyon jól bevált. Az ujjatlan kesztyűről valószínű 2-3 mosás után lepotyognak a strasszok, de sebaj, bármikor pótolhatók, és nem feltétlenül kell ugyanilyen alakzatban felrakni rá az újakat. Új szenvedélyemmé vált a kesztyűn gyűrű viselés. Persze nem praktikus, és macerás a fel-le vétel, amíg nincs a kesztyűhöz varrva pár öltéssel, de nem zavar, tetszik, hogy elegánssá teszi a legegyszerűbb fazonút is.
Arra gondoltam, hogy ha már úgy is dupla kesztyűt fogok hordani a fagyos időjárás beköszöntével, az időnkénti forralt borozásnál alkalmazni fogom ezt a kis trükköt, hogy megvédjem az ujjbegyeim, és így az italom is tovább marad majd kellemes meleg.
A pohárra egyébként úgy is könnyedén rá lehet húzni a kesztyűt, ha az ital már benne van. Most még csak teával teszteltem, de hamarosan már finom enyhén alkoholos szőlőlével fogom. 


2 megjegyzés: