2013/11/09

MARCSIS DIY - HÓKASTÉLY KARTONBÓL

Egy újabb újrahasznosító ötlettel kedveskedek Nektek, kiemelten most épp a babaház rajongóknak. Egyértelműen gyerekeknek készült, de az én Csirkém is nagy érdeklődéssel pislog ki a kis ablakokon, nyitogatja az ajtókat, és keresztül is megy a nyílásokon (már amelyiken átfér) :). Az ötlet fele egy szegény sorsú ország posztjából született, másik fele pedig Marcsisan felturbózva készült. 


Én már hófödte tájakról álmodozom, ezért is jött a hókastély ötlet.  Noh, de nézzük sorjában hogyan épült fel a hókastély. Egy hatalmas dobozból indultam ki. Elfeleztem a nagy téglalap formájú oldalát (a megmaradt oldalt jövő héten varázsolom át valami mássá ;-)), ezután az egyik felére rárajzoltam a házat, kivágtam szikével, majd ráhelyeztem a másikra és körberajzoltam, hogy ne kelljen újra kicentizgetni.


Az egyik házikónál alulról vágtam egy néhány mm széles csíkot a közepéig, a másiknál pedig felülről. Ezután megrajzoltam az ajtókat és ablakokat. Némelyiket kinyithatóra, hogy érdekesebb legyen. (A körablak a kedvencem.) Miután végeztem a nyílászárókkal :), végre a legélvezetesebb részéhez foghattam: a díszítő pingáláshoz.


Fehér temperát használtam és egy közepes vastagságú ecsetet, a végén egy házilag odakötözött szivacsdarabkával, amit a pöttyözésre használtam. Számomra kissé nehéz ecsettel rajzolni, hozzá vagyok szokva az agresszívan magabiztos vonalakhoz, amit egy puha, minden irányba görbülő ecsettel nem igazán lehet megvalósítani. De talán ettől lett olyan kis bájos, mintha egy tízéves kislány rajzolta volna. :)


Romantikus pillanatkép :) <3 Lesi fotó.


Csirke, a macskám + hókastély = csirkeól :D A fejemben ez sokkal jobban hangzott. :)) 

Roppant egyszerű(-nek tűnő), kissé időigényes (nekem valahogy két napig tartott elkészítenem), ám annál nagyobb élményt adó elfoglaltság a hideg napokra, amikor amúgy sincs kedve kimenni az embernek a szabadba. Érdemes üres területeket hagyni, amit a gyerekek kiszínezhetnek majd a saját fantáziájuk szerint.

Remélem tetszik az ötlet és kipróbálja más is! :)

5 megjegyzés:

  1. hihi,csirkeól :DD

    tetszik,a lesifotó is ;)

    VálaszTörlés
  2. Ohh ez a ház angyon szép lett, álmomba nm jutna eszembe ilyen házikó készítés, csak úgy! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Csirkeól :-D Nagyon aranyos a cicád, és a ház is nagyon jó lett :-)

    VálaszTörlés