2013/11/11

MARCSIS DIY - OMBE KÖRMÖK HELYETT OGRE KARMOK

Ombre stílusú hajfestés, omber mintázat a pólón, körmökön, már a csapból a víz is ombre színkeveréssel folyik ki. Az ombre hajfestésen már túl vagyok, nem jött be túlságosan. Pólón még nem próbáltam, viszont a körmeimen kipróbáltam. Annyira rosszul sikerült, hogy az már megért egy BAD DIY bejegyzést. :) Ha már hétfő, akkor kezdjük a napot stílusosan valami rondával.


Rögtön az elején jelzem, hogy nem vagyok túl jó a körömlakkozásban, nem is szeretem igazán a vele járó rendszeres macerát. Én a lusta műkörmösök táborába tartozom, akik jó esetben 3 hétig rá se néznek a körmükre. Jelenleg őszi szünetet tartok műköröm ügyileg. Kicsit kiszellőztetem a körmeimet időnként, ilyenkor lepolírozom a felső réteget, ami aztán szépen csillog, mintha átlátszó körömlakkal fedtem volna be, majd egy-két hét pihentetés után ráfanyalodok egy kis körömlakkozásra. 
Az őszi Glamour napok alkalmával beszereztem a bal oldalon lévő MaXFaktoros és a középen lévő Maybelline-es körömlakkot. Szeretem a szelíd, visszafogott nude színeket. 


Utólag megtudtam, hogy a mosogatószivacs nem alkalmas ombre mintázásra, mivel nem elég tömött és sűrű az állaga. Az első kör nyomdázás meg se látszódott, a második rétegnél már voltak jelek, amik arra utaltak, hogy ez mekkora csirkeség lesz. :) Noh, de én kis naiv tapasztalatlanka folytattam tovább a kínlódást.


Kezdett egyre buborékosabb lenni a felszíne, nah itt volt az utolsó lehetőség a fájdalom mentes eltávolításra, de én kitartóan folytattam tovább. A rétegek csak gyűltek, a lakkok egyre lassabban száradtak, én röpködő karmozdulatokkal azon rimánkodtam, miközben gyorsítani próbáltam a száradást, hogy jaj, csak még fél óráig ne kelljen pisilnem. :)


A csuda tudja hányadik rétegnél döntöttem úgy, hogy elég! Egy liter lakkom ráment erre a birkaságra, már azt sem lehetett látni milyen formájú a körömágyam. Így hát eljött a körülmetélés ideje.:) Szakszerűen fülpiszkálóval elkezdtem körbesikálni szerencsétlenkedve. Meg se moccant!! Mivel friss lakkozás volt, így körömmel se tudtam körbe kapirgálni.... Másnap estig ilyen maradtam:


Hát nem gyönyörűséges?:D Ogre pukis lakkozás.:)

2 megjegyzés:

  1. :) Először le kell festeni a körmöt a hagyományos módon valamelyik - mondjuk a legvilágosabb - színnel és utána jön csak a díszítés és nem muszáj egyszerre a három színt felvinni, lehet színenként is, ahogy Manna készítette ebben a jó kis tutorial videóban: http://mannakormok.blogspot.hu/2013/11/lepesrol-lepesre-ii.html Maga a technika egyszerű és nagyszerű, nem birkaság! :) és arra is van megoldás, hogy ne legyen maszatos az ujjad, van aki cellux-szal leragsztja, van aki ajakírrel keni le. Jó buli ez, csak ügyesen kell csinálni :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a jó tanácsokat.:) Szép napot!

      Törlés