2013/11/12

BARACKOS-ANANÁSZOS PUDING TRUTYMÓ

A konyhám fedélzetén általában megtalálhatók az alábbi hozzávalók, gyakorlatilag úgy született ez az édesség, hogy amikor a normális süteményhez nem volt meg minden hozzávalóm, és lusta voltam lemászni a negyedikről bevásárolni elkezdtem elő túrni az egymáshoz nagyjából passzoló hozzávalókat. 

Hozzávalók (nem túl sok személyre szabva):


1 csomag vaníliás puding, fahéj (Mézeskalács fűszerkeverékkel még jobb), 1 csomag habpor, tej a pudinghoz + habhoz + keksz áztatáshoz, apróra vágott ananász, baracklekvár, 3 evőkanál cukor, kb. egy maréknyi csokigolyó, egy csomag háztartási keksz. 


Először egymás mellé elhelyezem a tálba a kekszeket, majd enyhén meglocsolom őket a fahéjas tejjel. Nem kell nagyon, mert a többi trutyitól amúgy is jócskán megpuhul.


Mindig baracklekvárt használok hozzá, szerintem ez illik a legjobban az ananászhoz és a pudinghoz. Nem túl vastag rétegben kell a kekszek tetejére kenni, de azért érződjön, hogy ott van. :)


Az ananász sokkal jobb apróra vágva, közben megszabadulunk elég sok felesleges nedvességtől. Szórjuk rá a kekszekre a kis darabkákat, majd főzzük meg a pudingot.


Amikor már kezd ananászos pizzára hasonlítani az édességünk, akkor nagyjából az elkészítésének 3/4-nél járunk. :) Fedjük be az egészet pudinggal.


Ezután következik a második réteg fahéjas-tejes keksz. Nem kell eláztatni ezt a réteget sem, a forró puding majd gondoskodik róla.


Amíg a puding hűl, elkészítem a habot, majd berakom a hűtőszekrénybe. A puding elég lassan szokott kihűlni, ez idő alatt összerakodok a konyhába. Jobban szeretek úgy főzőcskézni, ha rend van körülöttem.


Miután Puding Őnagysága kimerészelt hűlni, jöhet a hab a tortára. :) Mivel a puding ilyenkor még nincs megdermedve, ezért nem ajánlott az azonnali fogyasztása, mert akkor tényleg trutyis állagú lesz. :) (Én ilyenkor szeretem enni :P)


Nekem most épp így volt kedvem dekorálni, szeretem rajztáblának használni a habos tetejét. :) Egyébként hab nélkül is nagyon finom. Ennél az édességnél leginkább az számít, ami a hab alatt van. :)


Próbáljátok ki, én már egy ideje csak ezt készítem el ebédre leves mellé.:)

2 megjegyzés: