2013/11/18

KERETBEN ŐRZÖTT SZAVAK

Három, számomra nagyon kedves szó került az éjjeliszekrényemre, hogy ezt látva ébredjek fel és aludjak el minden nap. Nemrég beszereztem egy kis zacskónyi különböző színű betű konfettit pár száz forintért. Rengeteg betű van benne, azt hiszem unalmas téli napokon szókirakózni is ezzel fogunk :D


Szándékosan nem angol szavakat használtam, szerencsére egyik szó sem ékezetes, így nem kellett külön ékezeteket gyártanom hozzájuk.  Néhány évvel ezelőtt az egyik bevásárlóközpontban lehetett ilyen szép fekete kereteket kapni, egy dobozban 2 kis méretű, egy közepes és egy nagy képkeret volt. Mai napig nagyon szeretem. Egyszerű és elegáns, nekem nem is kell több. :)


Az aranyszínű kemény A4-es lapot a Pirex papírüzletben vettem 120 forintért. A fehér szalag tekercs pedig kínaiból való, kb 300 forintba került (talán) 2-3 méternyi.


Miután kiválogattam a megfelelő betűket, a képkerethez igazítva kivágtam egy téglalap alakot az aranyszínű papírlapból, majd a jó öreg Technokol barátom segítségével a laphoz rögzítettem egy pontban a fehér szalagot. Nem akartam teljesen rárögzíteni, hogy később még felhasználhassam másra is ezeket a dolgokat.


Szemöldökcsipeszt kellett alkalmaznom, annyira pirinyók ezek a betűk. Először a szerelemmel kezdtem, hogy nagyjából hozzá tudjam a későbbiekben igazítani a többi szót. Nagyon kevés ragasztót cseppentettem a betűk hátuljára, de még így is itt-ott kifolyt némelyik betű alól. 


Bevallom őszintén mire mindegyik szó felkerült a helyére, az utolsó szó jelentése már nem volt a lelkiállapotomra mondható. :) 

5 megjegyzés:

  1. Az utolsó mondat a kedvencem. :-D Szerintem kézírással alkotok majd hasonlót, mert ez nagyon jó ötlet. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, megihlettelek. :) Kíváncsian várom a végeredményt!

      Törlés
  2. wow,ezekhez a pici betűkhöz aztán tényleg kellett türelem :)

    VálaszTörlés