2013/11/15

KARDIGÁN FELTURBÓZÁS

Tegnap shoping körúton voltam a barátnőmmel az egyik plázában, ahol szebbnél szebb, gyönggyel vagy kristállyal díszített kardigánokat és pulóvereket láttunk. Eszembe jutott, hogy van nekem egy fehér Orsay-es mosástól lestrapált kardigánom, aminek bolyhocskáiról elterelhetném a figyelmet egy kis díszítéssel. (200 forint alatt beszerezhető strasszokat lehet találni különböző színekben a kreatív üzletekben) Múlthéten már beszereztem gyönyörű lila színben is. Ehhez a kardigánhoz viszont elegáns díszítést képzeltem el, persze kipróbáltam a lila strasszokkal is, amitől kicsit indiános lett. :)


Nekem legjobban az a kardigán tetszett valamelyik üzletben, amelyiknél a nyakrésznél körbe különböző méretű egész gyöngyök voltak rávarrva. Sajnos csak félgyöngyeim vannak, amiket ragasztani kellett, de legközelebb beszerzek egy zsák lyukacsos gyöngyöt, és felújítom a tavalyi felsőimet. :)

Jót lehet játszadozni a strasszokkal. A legszebb eredményt viszont a szabályos kialakítás adja. A fenti kép egy visszafogott, kissé fantáziátlan megoldás, de azért az sem olyan rossz. :) Végül egy teljesen más mintázatba sorakoztattam fel a kis drágaságokat.


De kár, hogy a gyémántos csillogás nem látszik jól a képen!:( Szükségem lesz lassan egy jó fotósra. A vaku nélküli megoldás rossz fényt vet a kardigán színére :))) Noh, de remélem azért így is elnyeri a tetszéseteket!


Tessék, egy utolsó vakutlan valóság, csak mert fényképezni volt kedvem. :) A ragasztott gyöngyöket egyébként leteszteltem már gépi mosással, eddig kb. 3-4x mostan azokat a felsőket, amikre korábban ragasztgattam sima technokollal, még ragaszkodnak a felsőimhez. :)


Ez már a második varrókészletem, ritkán varrogatok, de jó érzés, hogy van. :) Középen láthatjátok a lila strasszokat, amiket majd később, a ma vásárolt lila pulóveremhez használok fel.


Ti próbáltatok már strasszokkal feldobni egy régi ruhadarabotokat?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a végeredmény, és nem is gondoltam volna, hogy a Technokol is simán megfelel ehhez :-)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! :) 40 fokon szoktam mosni a félgyönggyel díszített holmijaimat, de azért kíváncsi vagyok mikor engedi el a ragasztó, vagy mennyi idő után kopik meg a gyöngy felszíne. :)

    VálaszTörlés