2013/10/31

MARCSIS DIY - HALLOWEEN JELMEZEM

Kedden hosszas töprengés és a ruhatáramban való elméleti kutakodás közepette rájöttem, hogy semmilyen halloweenhez felhasználható ruhadarabom sincs. Első tervem a sugar skull-os jelmez lett volna, de mivel azt idő előtt kipróbáltam és megtapasztaltam a buktatóit, így elvetettem. A szőke hajamat kihasználva arra gondoltam Barbie baba leszek a saját dobozába csomagolva. Ehhez csak kartondoboz alapanyagom volt, és túl nagy befektetésnek tűnt a rózsaszín ruhaneműk (pl. rózsaszín koktélruha) és csomagolópapírok beszerzése. Puff, ez is elvetve. Mivel mindig a ruha volt a probléma ezért arra gondoltam a legjobb megoldás, ha gyártok magamnak ruhát. :) Így kötöttem ki a fantasztikus papírbaba jelmeznél. Emlékszem kiskoromban játszottam anyum papírbabájával, de hamar leváltotta a Barbie műanyag varázsa. 

Sorolom a hozzávalókat:
  • nagyméretű karton doboz
  • olló és szike
  • vízfesték (fekete és narancssárga)
  • fekete filctoll, toll vagy ceruza
  • folyékony ragasztó
  • fehér lap a "behajtható" szélekhez
  • bugyigumi (rögzítéshez)
  • ruhacsipesz (rögzítéshez)
  • hajráf
  • tű és cérna  
Hogyan fogjunk hozzá?

A doboz, amit találtam egy válltól térd alá érő példány volt. Szikével kivágtam belőle a képen látható részt, majd ráfeküdtem és körbe rajzoltam magam nagyjából. Aztán szépítgettem a derék íveket és lassan kezdtem kialakítani a ruha formáját.


A rajzolás az egyik hobbim, így igencsak elengedtem a fantáziám alkotás közben, ilyenkor általában pörög az idő, és csak arra lettem figyelmes, hogy már a lemenő nap sugarainak fényében firkálgatok


Kétszer sikerült is ráejtenem az ecsetet a papír ruhára, az egyik töksárga paca a ruha alján van. Észrevehető?:) Tök, mindegy, mert most már így marad. A kezem is könyékig foltos lett, ahogy ráfeküdtem a frissen festett vonalakra.


Ehhez alkottam még egy masnit a fejemre, hogy még babásabb legyek, és egy trükkös retikült, aminek a hátulja egy tök lámpás. Hát, nem tök jó ötlet? :D 
Megjegyzem halkan, hogy a póknak azért van 2-vel több lába, mert türelmetlenségemben belenyúltam, és egy lábforma vonalka nőtt ki belőle. Így lett egy mutáns pókicám. :)


Kár, hogy Csirke nem fekete színű macska, mert akkor vihetném magammal a buliba. :) 
Ehhez egy barna nadrágot és sötét barna fodros gallérú pulóvert választottam. Később posztolok majd egy képet a végeredményről. Buli után a jelmezem lehet felkerül a falra gardrób díszként újabb újrahasznosítás gyanánt. :)

Jó bulizást mindenkinek!

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen. :) Bár kissé kényelmetlen volt egy idő után, de szerencsére nem csöppentettem le a ruhám.:P:D

    VálaszTörlés
  2. szia. nagyon tetszik a blogod :) Most találtam rá,Nóri jóvoltából:) Fel is íratkoztam hozzád :)


    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm, igazán kedves Tőled! :) Remélem a továbbiakban is tetszeni fog!:)

      Törlés