Már egy ideje nem volt Nyamis bejegyzés. Nemrég egy igazán egyszerű, ám nagyon ízletes nassolni való receptjét kaparintottam meg, amit most szeretnék Nektek bemutatni. 5 deka dió, egy evőkanál vaj és 3 evőkanál cukorból állítható össze ez a kis adag csoda. :)
A diót néhány percig vízben kell forrtyogni hagyni, amíg a víz színe világos barnává változik.
Ezután le kell szűrni, majd a 3 evőkanál cukorba kell forgatni a lecsepegtetett diószemeket.
Zsírpapírra, alufóliára vagy papírtörlőre szétterítve két órán át kell szárítani a cukrozott diókat.
A vajat fel kell hevíteni egy serpenyőben, majd rászórni az összes cukrozott diót.
A karamellizált dió akkor tökéletes, ha az alábbi képen látható barnás színűre vált a cukor.
Egyenként szétválogatva kell újra szétteríteni a diószemeket, hogy a kihűlés ideje alatt ne tapadjanak össze.
Ha olyan szerencsések vagytok, mint én, akkor egy kiskutya formájú karamellizált diót is alkothattok véletlenül.:)
(fenti képen látható)
A vajas cukorral körülölelt dió így néz ki félbe harapva. :):P
Hogy tetszett ez a recept?:)
Hát ez brutálisan jól néz ki *_*
VálaszTörlésOh, és az íze is brutálisan jó! Csak egy baj van vele, hogy egy szempillantás alatt eltűnik a tálkából. :D:P
Törlés