2014/08/07

MÚZEUM LÁTOGATÁS - A FÁRAÓK EGYIPTOMA

Nagyon szeretek múzeumokba járni, mindig találok valami vicceset a kiállított példányok között, és mint egy csintalan kis fruska szambázok végig a "ne tapizd meg!" tárgyak mellett árnyékot vetve rájuk. :) Most viszont puffogós hangulatban néztem meg a barátaimmal a múlt darabjait. Nagy csalódás volt. Az 1790 ft-os jegyár mellett ki kellett váltanunk egy 400 forintos fotójegyet is. Áh, vaku és állvány nélkül fotózni egy gyengén megvilágított teremben kész művészet, de leginkább bosszantó időpocsékolás.


Kevés tárgy, nagy termekben, gyenge világítással és mindenhol jegyellenőrzéssel, nem igazán látogató barát környezet. Természetesen a múmia nem a Móra Ferenc múzeumban van. 


Szerettem volna egy kerek egész bejegyzést kanyarítani az egyiptomi kultúráról, de mivel a sok homályos kép, amit levegővétel nélkül, falnak/üvegburának támaszkodva kellett készítenünk kelőkép elvette a kedvem az egésztől.


Az első terem ahova bementünk még viszonylag érdekes volt, áh igazából nem is. :D Látszik, hogy unatkoztam, árnyjátékos képet készítettem, majd írtam a vendégkönyvbe, ahol egy csomó szitkozódó írás volt már a kiállítás silányságával kapcsolatban. :)


Szintén ebben a teremben található az alábbi paróka cafat, amit sajnos nem sikerült szabad szemmel látnom, mert azzal voltam elfoglalva, hogy éles képet készítsek róla.


Mellette volt ez az egész jó kis surranó, valódi bőrből természetesen. :))) A következő két kép egy másik teremben készült, ahol igencsak gyér volt a kínálat és a világítás is. A falon levő rajz tetszett, pont volt előtte egy állványnak megfelelő üvegbura. :) A többi kiállított tárgy néhány mini szobrocska és amulett volt.


A vége felé már nem érdekelt a fotózás, szükségem volt az egyenletes lélegzetvételre.  Ezzel a jeggyel a többi terembe is be lehetett menni, így jutottunk el ehhez a megviselt kitömött állatokból álló részhez is. A terem dugig volt nézni valóval. A lenti fotó nagyon tetszik, olyan mintha a szellemem is ki lenne állítva és engem néz, miközben én az állat szemébe nézek. Kissé hátborzongató! :)


Sajnos nem látszik jól, de a mellettem álló állat egy róka bundába bújt, meglepően hosszú lábú és szőrű farkas volt nagy fülekkel. Piroska és a farkas feeling átjön az üvegfalon keresztül. :) 
Szóval, összességében nem érte meg elmenni ennyi pénzért, mindannyian csalódottan távoztunk. :(

5 megjegyzés:

  1. Kőszegi vár múzeum is ilyen, szinte semmi nincs benne, pár nagy és üres terem:(

    VálaszTörlés
  2. Szamomra is csalodas es penzkidobas volt a szegedi faraos kiallitas :( .

    VálaszTörlés
  3. Bar a Louvre utan mar egy muzeum sem lehet olyan erdekes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, itt rontottuk el! :D Nem lett volna szabad a Louvre-ben nézelődnünk. :)))

      Törlés