2014/07/04

RÁM-SZAKADÉK TÚRA

A dobogókői túra keretein belül jutottunk el a Rám-szakadékhoz. Aki szép képeket akar készíteni a szakadékról, ne délután háromkor kezdjen felmászni rajta, mint ahogy mi is tettük. :) Mire ide értünk, igencsak elkopott már a talpunk a sok gyaloglástól, de mégis valahogy a sok mohás-mini páfrányos szikla látványa és a vízesés csobogása erőt adott és felpörgetett agyilag. Így a szöszi kobakom beltartalma azt az információt sugározta a lábaim felé, hogy vas lady vagyok. :)

Elméletileg a bejegyzés publikálásakor már úton leszek a Pádis-fennsík (lábcsonkoló) túrára, aminek köszönhetően születtek meg a túrázós élmények. Ez a 18 kilométert követelő előedzés remélhetőleg elegendő lesz a romániai hegyek megmászására. A cipőm vízállóságát mindenesetre leteszteltem.


Nagyon szeretem a vízeséseket. Ha a Csirkenők blog nem lenne, valószínűleg csak egyszerűen elhaladtam volna emellett, de az utóbbi időben egyre több dologra vagyok kapható, így arra is, hogy olyan helyekre másszak fel, ahová már csak maréknyi bátorságom van.:)


A legjobb részek az alábbi képeken találhatók. Utoljára 5-6 évvel ezelőtt jártam erre, és már nem emlékeztem teljesen a szakadék vízeséseire, így örömmel fogadtam a jobb oldali képen látható sziklaközi csurgást is. :)


Minden egyes túrán felértékelődik bennem a víz jelentősége (noh, meg a Sió őszibarackléé :P). Szerencsére olyan városban lakom, ahol nagyon finom a csapvíz íze, így hacsak tehetem mindenhova magammal viszem újrahasznosított kólás műanyag palackokban.


A szakadékból kijutva leültünk egy kidőlt fatörzsre hervadozni egy kicsit. Ezután várt még ránk x km-nyi szakasz, kullancsfóbia felerősítő susnyós részekkel és csalán mezővel, némi erdővel, és egy függőleges, pulzuspörgető, kb 1 km hosszú hegyoldallal. :). A lelkemet is kiizzadtam mire felértünk. :D

Jártatok már a Rám-szakadéknál?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép hely, a férjem már járt ott, engem 4 éve szeretne elvinni, de soha nem jön össze. Messze lakunk (Nyiregyháza), nehéz összehozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy még nem sikerült eljutnod a Rám-szakadékhoz. Remélem előbb vagy utóbb végül sikerülni fog! :)

      Törlés
  2. Gyönyörű hely! :) Sajnos még nem jártam itt, és hegyet mászni sem voltam kb. gyerekkorom óta. Azt hiszem, utoljára nyári táborokban volt alkalmam ilyen aktív kikapcsolódásra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma értem haza a romániai giga-mega túráról, nos...:) ahhoz mérve a Rám-szakadék fél lábbal végigugrálható cuki kis hely. :D
      Kellemes kikapcsolódást nyújt a mászni hajlandó embereknek. Érdemes legalább egyszer ellátogatni oda.

      Törlés