2014/02/20

VIRSLIS TOJÁSSZÍV

Ma bemutatásra kerül a másik szíves vacsora. Nem tudnám megmondani melyik volt a finomabb. A virsli miatt ennek volt intenzívebb íze. Ami még mellette áll, az a gyorsabb és kevésbé macerás elkészítés. Mivel elég nagy felületen terülhet szét a tojás, könnyebb belőni a közepére a sárgáját.


A virslit félbe kell vágni majdnem a végéig, majd szív formára alakítani és egy fogpiszkálóval rögzíteni a két szárát. Fontos, hogy azonos vastagságúra vágjuk szét a virslit, különben nem lehet szép íveket hajlítani belőlük.


Sajnos csak ez az egyetlen kép készült a "beöntésről"(:D), olyan turbón sütök-főzök, hogy fénycsíkot hagyok magam után.


Aztán egy kellemes szaunázás következett.


Végül terítékre került mindkét menü. Fűszerezett majonézzel rajzoltam szívet, illetve nyíl mintát a tányérra. 


Dekorációnak fekete olíva bogyót, koktélparadicsomot, piros kaliforniai paprikát, sajtot és felvágottat használtam. A sajtot a paprika szív alá rejtettem. 


Házastársi kötelességünk mindent megfelezni, így mindketten megkóstolhattuk a tojásszív két különböző változatát.:):P Így együtt sokkal finomabb.

Próbálta már valaki a virslis vagy a zsemlés változatot?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése