2013/11/07

MARCSIS DIY - M, MINT MARCSI

Nagyon tetszenek a kartonpapírból készült dolgok, most épp a betűk, amik romantikus fényt árasztanak magukból. Mivel a halloween-i jelmezhez felhasznált doboz másik fele megmaradt (pár napig Csirke játszódobozaként funkcionált a lakást csúnyítva), úgy gondoltam felhasználom azt is. Nos, így utólag nézve nagy kartonba vágtam a szikém. Az M megformálása közben volt egy pillanat, amikor úgy éreztem megyek és felveszem az Ilonka nevet. :) Nem tagadom, nehéz volt megcsinálni, de persze megérte. :)


Nulla precizitással kimértem nagyjából az M-et vonalzó és két papírcetli segítségével, mert nem volt kedvem kimatekozni, hogy mi hány centi legyen. Szerencsére fel tudtam használni a doboz oldalait, így spóroltam kb egy órát. :) Nem is tudom melyik része volt a legmacerásabb...


Nekem így sorban egymás után M-et formálva tetszett a ledsor, minimálisabb és elegánsabb lesz tőle a sötétben. Az ide-oda pitty-pötty karácsony hangulatot árasztana belőle, és most nem ez volt a cél. Miután felhegesztettem a hiányos részekre az oldalakat, jöhetett a csomagolás. Nem akartam véglegesre csinálni agresszív ragasztással, hogy később cserélgethessem rajta a mintázatot (pl. Valentin napkor, húsvétkor, szülihónapomkor stb).


Aranyszínben játszó csomagolópapírt választottam és arany csillagokkal díszítettem egy picit az alját. Nem akartam túlcsicsázni, de azért nehéz volt visszafogni magam, hogy ne aggasszak rá néhány karácsonyi dekor cuccomat. :) Jelenleg is ezen a helyen tartom, de eredeti tervem szerint a falon fog világítani valahol az ágyam környékén. Így néz ki bekapcsolva (szegény fényképezőgép nem tudta jól visszaadni a fényét):


Kipróbáltam a lakás többi pontján is, még a macskás övezetet se hagytam ki. Tévé mellé is egész jó, bár egy hosszabb filmnézéskor nem tudom mennyire zavaró a szemnek, ha M, mint Macskám engedi, akkor kipróbálom egy darabig így is mondjuk karácsony környékén.


Játszadoztam egy kicsit a fényképezőgéppel, aztán meg az illusztrátorral:) Kicsit Hollywood hangulatom támad ettől az összeállítástól, nem is inkább Moulin Rouge-os. :)
.

Elméletileg nem tűzveszélyes, de azért nem fogom őrizetlenül hagyni, nem bízom a kínai izzósorokban. Ezt két éve 450 forintért vettem Szerbiában egy kínaiban. Csak egyszer rázzon meg és már repül is a kukába! 
A végére hagytam az M lámpám hátulját, ez amolyan betekintés a kulisszák mögé, vagy bekukucskálás a szoknya alá. :))) 
Tessék, íme (a gyengék ne nézzék):


A baloldali gubancot azóta már kibogoztam és újra M formát alakítva visszavezettem a másik irányba, ugyanis eléggé összemelegedtek a kis ledek egy rakáson.

Nos, ha valakinek kedve támad kipróbálni, küldjön nekem egy képet a végeredményről. Nekem még el kell készítenem egy T betűt is, és szeretnék egyszer egy E-t is, mert az olyan szép.

9 megjegyzés:

  1. Húú de nagyon klassz, nagyon tetszik!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen, Judit. :) Szép napot!

    VálaszTörlés
  3. Imádom az ötletet és a megvalósítást is, nagyon jó lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Egyszerűen imádnivaló!!! :)
    Ügyes vagy nagyon!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :) Lesz még néhány kartonos meglepetésem Nektek!:)

      Törlés