Igen, jól olvastátok ecettel készült ez a muffin. :)) A történet nagyjából annyi, hogy nem volt kedvem lemenni a kis boltba tojásért, ezért tojás nélküli recepteket kerestem. Ez volt az első amire rákattintottam, majd egy pfújogós fintor után úgy döntöttem nekem ezt meg kell kóstolnom. :D:P
Az íze és az állaga nem teljesen hasonlít a megszokott tömzsi muffinéhoz, jóval könnyebb és szivacsosabb a tésztája, viszont ropogós kéreg képződik a szélén. Amolyan szuflé+muffin kombó = szuffin. :D Az íze pedig fantasztikus! Önmagában is fogyasztható, mivel nem fojtogatós, de egy kis főzött kakaókrémmel abszolút nyerő párosítás.
Hozzávalók:
Tészta:
1 csésze liszt
1 csésze kristálycukor
3 ek kakaó
1/2 teáskanál só
1/3 csésze olaj
1 ek ecet
1 cs vaníliás cukor
1 csésze víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
Krém:
2 ek liszt
2 ek kakaó
1/2 l tej
1 cs vaníliás cukor
4 ek cukor
A nyers tészta nagyon folyós állagú, a krém pedig puding sűrűségű kell, hogy legyen. Sütés: 180 fokon 15-20 percig.
Amíg a tészta a sütőben formálódik, nagyjából annyi idő alatt el lehet készíteni a krémet hozzá.
Próbáljátok ki, aztán meséljetek! :);)
Ezt a bejegyzést nem lett volna szabad elolvasnom úgy, hogy még nem reggeliztem...
VálaszTörlés:D
TörlésNagyon jól hangzik!
VálaszTörlésKelt kenyér tésztájába én is szoktam tenni egy kis ecetet, de szódabikarbónás süti receptben még nem láttam ezt az összetevőt :)
Nagyon izgatja a fantáziám, úgyhogy kipróbálom majd valamikor :D
Majd mesélj hogy sikerült és ízlett-e. :)
TörlésRengeteg muffint sütöttem már, de ilyenhez még nem volt szerencsém..., ki kell próbálnom!! :D Nagyon jól néz ki, és a krém is jól hangzik, szerintem délután meg is csinálom! :D
VálaszTörlésRemélem Neked is jól sikerül majd. :);)
Törlés