Az áfonya jócskán rejt magában hasznos egészségmegőrző dolgokat, A-, B-, C-vitamint, emellett található még benne kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén, foszfor. Továbbá magas kálium tartalmú. A látószerv különféle betegségeire is hatékony, A-vitamin tartalma miatt a farkasvakság gyógyítására is szolgáló gyógyszer alapanyaga. Mivel ennyire sok jó tulajdonsággal bír a fekete áfonya, készítettem tízóraira egy adag smoothie-t belőle.
Hozzávalók 1 személyre:
- egy banán
- egy csésze áfonya
- egy teáskanál méz
- egy csésze zsírszegény tej / joghurt / gyümölcslé
Az áfonya önmagában fogyasztva is finom, de szerintem banánnal vegyítve a legjobb.
A gyümölcsöket érdemes a fagyasztóban tárolni pár órát felhasználásuk előtt.
Amióta hobbimmá vált a mozgás, a szervezetem egyre inkább igényli a zöldség-gyümölcs bevitelt. A túrákon is létszükségleti listára került az alma-banán kombó. Kár, hogy a túrákra nem tudok vinni magammal egy adag smoothie-t.
Remélem sikerült inspirálnom Benneteket egy kis gyümölcsfogyasztásra!:)
Szokjatok rá Ti is a smoothie-zásra! ;)
Még soha nem készítettem smoothie-t, általában csak úgy egészben bekapkodom a gyümölcsöket :D Bevallom, kicsit tartok tőle, hogy tejjel, joghurttal vegyítsem őket, mert eléggé érzékeny a gyomrom, pedig biztosan nagyon finomak úgy is.
VálaszTörlésLegalább egyszer érdemes kipróbálni, mondjuk akkor aznapra ne tervezz semmilyen házon kívüli dolgot és nem lesz gond. :)))
Törlés