A tojásos krumpli nagy kedvencem, főleg bevásárlás előtt, amikor már üres a hűtő és csak néhány tojás pislog vissza rám a tartójából. Szigorúan savanyú uborkával szabad fogyasztani, anélkül vagy mással nem az igazi. Ezt a receptet még az is megszereti, aki nem szeret krumplit pucolni. :)
Ez három, közepesen éhes ember adagja, köztük egy nőé. :) Kezdjük is. Egy normál méretű vöröshagymát megdinszteltem olajon. Tipp: Érdemes magas falú serpenyőt választani hozzá.
Fejenként két darab nagyobbacska méretű krumpleszt kell meghámozni, majd karikákra vágni. Akinek kis méretűek vannak raktáron, annak matekoznia kell egy kicsit. :)
Minimum négy tojást kell hozzáadni, de minél több, annál jobb és laktatóbb lesz a végeredmény. Aki csak teheti kapirgálós tyúk tojásait használja fel hozzá. Sajnos én is csak ritkán tudok házi tyúktojáshoz jutni, de olyankor első dolgom palacsintát készíteni belőle..:P Óóó, az annyira isteni tud lenni!
Miután a hagyma szép üvegesre párolódott, pakoljuk rá az összes krumplit, majd öntsünk hozzá 1-2 deci vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
A párolási idő leteltével adjunk hozzá fűszereket: 1 evőkanál vegetát, kevés sót és borsot, fél kávéskanál oregánót. Én most kivételesen Gyros fűszerkeveréket is adtam hozzá, kb egy kávéskanálnyit.
A tojásokat akkor kell hozzáadnunk, amikor már a serpenyőben levő víz felére csökken és a krumpli is megfelelő állagúra főtt. Magasabb hőfokon időnként kevergetve trutymósra főzzük a tojásokat, nagyjából öt perc alatt el is készül.
Ismeritek ezt a receptet?
Szia Marlenka!
VálaszTörlésElindítottam egy egyediségre törekvő kihívás kampányt.
Ha szeretnél részt venni akkor itt:
http://presenceblogging.wordpress.com/2014/03/07/blog-kihivas/
találhatod a kihívás szabályait.
VÁROM A JELENTKEZÉSED!