2016/03/16

MADÁRTEJ

Már egy ideje, talán a sok természetjárós programnak köszönhetően, a konyhában is természetközeli élményekkel, ízekkel próbáljuk élvezetesebbé tenni a hétköznapjainkat. Házi készítésű tejtermékeket, tésztákat fogyasztunk. A napraforgóolajat lecseréltük kókuszolajra és sertészsírra. Emellett a tisztítószerek közé is került ecet és szódabikarbóna is, sőt mivel érzékeny vagyok minden vegyszerre, így a haj- és testápolásban is különféle olajokat, almaecetet, szódabikarbónát használok. A képen látható madártejnél is odafigyeltünk a minőségi alapanyagokra, házi tejből és tojásból készítettük. 

Nem írok le konkrét receptet, mert az első google találatot választottuk a felsoroltak közül. Igazi ízekkel dolgozva bármelyik hiánytalanul megírt recepttel alkothatunk fenséges finomságokat. A bevásárlóközpontok tojásait hanyagolva új ízvilág tárult elénk. Képzelhetitek milyen isteni a házi túrós palacsinta. :) :P Érdemes váltani, még ha több helyre kell sétálni értük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése