2015/09/02

PÁDIS-FENNSÍK TÚRA: SZAMOS-BAZÁR

Az utóbbi néhány évben a túrázás közös hobbinkká vált a férjecskémmel. Tavasszal és ősszel lazább terepen, míg nyáron a kalandosabb, narancsbőr hámozó hegyi túrákon veszünk részt. Hétvégén Romániában voltunk a Pádis-fennsíkon, azon belül a Szamos-bazárban és környékén. Ez a kb 10 km-es körút egy nagy adag élménycsomagot tartalmaz, mint például: barlangi sziklafal mászást lánc segítségével, csúszós szurdokban való lépegetést, amit a Meleg-Szamos folyó tesz érdekessé, kőtörmelékkel szórt hegyoldalon való pókjárást, hegycsúcson üldögélve hajlobogtatást, és persze szakadékba pislogást. Mivel épp túlélni próbáltam mindezt, ezért nem igazán készítettem művészi fotókat. :) Viszont rólam készült néhány pillanatkép az izgalmasabb részeken. Nézzétek meg, ha kíváncsiak vagytok az élménycsomagra. :D


Az Aragyásza barlang a fő látványosság, ami testközeli élményekkel gazdagít minden látogatót. :) Én szuvenírként egy kék foltot vittem haza. :D A barlanghoz lejutás már sziklafalról való leereszkedéssel kezdődik, majd a barlangon belül még két láncos falrészen kellett le illetve fel küzdenünk magunkat.


A barlangból kiérve ez a szűkös szurdok biztosítja a további izgalmakat. Mivel a vízállás nagyon alacsony volt, cipőbeázás és lábtörés nélkül folytathattuk utunkat. :)


Ez a dimbes-dombos, fenyőfás rét naplementében a leggyönyörűbb. Mivel főleg legelőként funkcionál, reggel csilingelő és kolompoló tehéncsordák, juhnyájak és lovak harangjátéka hallható. Csodás lehet télen, amikor hó fedi az egész tájat. :) Itt kellene tölteni a karácsonyt. =)

2 megjegyzés:

  1. Szép helyen voltatok túrázni :) (A kutyás-erdős kép igazán fenyegető lenne, ha a kutya nem mosolyogna :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nem ugatott és nem is harapott. :D Viszont felcsapott túravezetőnek, elkísért bennünket a barlangig. :) Cukker.

      Törlés