2014/07/28

KUKORICALISZT BUNDÁS VIRSLI

Macerás, de finom! jeligével kezdeném a mai Nyamis bejegyzést. Nem is tudom melyik volt a nehezebb: egyenes vonalban nyársra húzni a virsliket, vagy pedig forgatni a serpenyőben. :) Az eredeti recept szerint magas falú edényben kellene sütni, hogy úszkáljanak a forró olajban, de én spórolni akartam az olajjal és a nehezebb utat választottam.


A receptet a férjecském találta és közös erővel próbáltunk megküzdeni a feladattal. Úgy néz ki új hobbink a közös főzőcskézés lesz. :) Íme a hozzávalók listája:

1 csésze kukoricaliszt
1 csésze finomliszt
1/4 csésze cukor
1 evőkanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 felvert tojás
1 1/2 csésze tej
1 evőkanál olaj
1 evőkanál méz
10 db virsli
10 fa nyárs vagy pálcika
Olaj a sütéshez


A kukoricalisztes trutymót töltsük egy jóóó hosszú pohárba, majd mártsuk bele a felnyársalt virsliket egyenként, és nagyon lassan húzzuk ki belőle. A felesleget hagyjuk lecsepegni róla, majd süssük ki forró olajban. A sütés forgatással együtt pár perc alatt letudható. 


Kétszemélyes meló, ugyanis mire lecsepeg a következő sütésre szánt virsli, az előző pont készre sül.

Próbáljátok ki Ti is, és ha elkészültetek vele szóljatok, megyek megkóstolom! :P:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése