2014/01/30

POHÁRALÁTÉT DIY

Poháralátétnek eddig gyerekeknek való papír zsebkendőket használtam, tökéletes volt a mérete, szép fehér, emiatt egyszerű megoldásnak tűnt a hétköznapokban. Csak annyi volt a probléma, hogy nem igazán környezetbarát, mivel hamar elhasználódott és dobhattam a kukába. A minap a JYSK-ben jártam asztalterítőt vásárolni, és találtam egy csodaszép színjátszó vajszínűt virágmintákkal. A konyhám színvilágába tökéletesen beleillik. Örültem is neki rendesen. :) Ám a méretre vágatással mindig szenvedek, és kissé túlméretezem. Most viszonylag eltaláltam a hosszát, de sajnos a megadott szélessége nem felelt meg az asztalomhoz, így jócskán túllógott az oldalainál. 


Gondoltam egye fene, levágok belőle egy vastag részt. A nyisszantások közepette felvillant a fejem felett egy kis izzó, mint a rajzfilmekben...hohó, ebből milyen jó kis alátéteket szabhatok ki!:) Gyors összeszedtem a kis eszközeimet hozzá: olló, cerka, bor :P, stb, lépésről-lépésre lefényképeztem, hogy Ti se maradjatok le róla.


Annyira tetszik: szobán belül vajszínű, szabadtéren pedig fehér.


Szerencsére több méretben tartok ebből az üvegtálból, így a poharak aljához tartva erre a méretre esett a választásom, ami kb 10 cm-es. Ceruzával körberajzoltam a tálat, aztán a hullámos ollóval kivágtam, nem túl precízen, természetesen. :D


Kicsit megküzdött vele az ollóm, csak lassan tudtam vele haladni, de még így is pár perc alatt végeztem mind a hat darabbal. 


Tessék itt van a színjátszókör :) két különböző fény hatására.


Használatban pedig így néz ki. Képzeljétek oda a mintákat, mert nekem nem sikerült odavarázsolnom. :)


Ha lesz kedvem bolondozni, akkor a megmaradt anyagból a következő hatot mondjuk cica fej formára vágom ki, vagy csak szimplán szögletesre alakítom, hogy kevésbé legyen lányos. :)

Hogy tetszik az ötlet? Az én lelkem picit megnyugodott, hogy annyi elpazarolt papírzsepi után újrahasznosított poháralátéteim vannak. :)

1 megjegyzés: